19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apă Canal: S-a finalizat deja reabilitarea primului km de conductă pe magistrala de aducţiune Salcia-Lieşti-Galaţi
Apă Canal: S-a finalizat deja reabilitarea primului km de conductă pe magistrala de aducţiune Salcia-Lieşti-Galaţi

Societatea APA CANAL S.A. Galaţi anunţă că "s-a finalizat deja reabilitarea primului kilometru de conductă pe magistrala de aducţiune Dn100mm front captare Salcia-Lieşti-Galaţi".
Reamintim că lucrările au demarat în luna decembrie 2023 şi "s-au executat într-un ritm susţinut", potrivit societăţii. Acestea fac parte din "Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Galaţi – etapa 2", co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.
În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de înlocuire a cca. 2.500 metri de conductă magistrală Dn 1.000 mm care asigură cel mai mare debit de apă din sursa de profunzime pentru municipiul Galaţi.
"Lucrările de reabilitare a acestei conducte magistrale de aducţiune vor contribui la asigurarea şi îmbunătăţirea parametrilor de furnizare a apei pentru aprox. 200.000 de consumatori din municipiul Galaţi şi din localităţile/comunele de pe traseul acesteia, respectiv: Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Lieşti, Umbrăreşti, aglomerarea Pechea (comunele Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi), Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Independenţa, Braniştea, Şendreni", precizează societatea.
Investiţia pe magistrala de aducţiune are o valoare de peste 3.000.000 euro şi are ca scop "îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei serviciului de alimentare cu apă prestat clienţilor", potrivit APA CANAL S.A Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite