APEL UMANITAR | A supravieţuit unui carnagiu şi acum are nevoie de ajutorul nostru Recomandat

Joi, 16 Mai 2019 11:18
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dan-Mircea Tenea sau Dănuţ, aşa cum îi spun cunoscuţii, are doar 15 ani, dar de un an, de când a fost rănit în accidentul de pe 09 aprilie 2018, a două zi de Paşte, de la Şendreni, în care a fost implicat un preot, iar trei persoane au decedat şi şapte au fost rănite, viaţa îi e grea. Monitorul de Galaţi a relatat despre acest subiect în articolele "Tragedie pe DN 25. Trei persoane decedate şi alte 7 rănite" şi "Tragedia din a doua zi de Paşte: Un preot a depăşit pe linie continuă şi a luat trei vieţi".

Dănuţ se afla în maşina, condusă de tatăl său, implicată în accidentul provocat de preot, iar în urma impactului bunicul său a murit, iar el, mama şi sora lui au fost răniţi grav. După accidentul în care a suferit leziuni, a stat internat la Spitalul Judeţean Galaţi şi apoi a fost transferat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, a suferit o hemoragie intracraniană şi a fost de trei ori operat pentru asta. Din iunie 2018 este în stare vegetativă. Băiatul face câte două săptămâni de recuperare la clinica "Nicolae Robănescu" din Bucureşti.

17Umanitar2

Chiar dacă a mai capătat mobilitate pe partea stânga a corpului, cea dreaptă e inertă. Băiatul nu vorbeşte, este imobilizat la pat şi dependent de părinţi. Familia a găsit în Germania o clinică specializată în recuperarea psihomotorie, dar costurile sunt de cel puţin 10.000 de euro, iar cu tot cu plata unui însoţitor, costurile ar creşte la peste 15.000 euro.

Dănuţ era unul dintre cei mai buni elevi de la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi, visa înainte de accident să se facă egiptolog. Mai ţine cât poate pasul cu şcoala deoarece la clinica unde face recuperare sunt profesori care îi ajută pe cei internaţi acolo, iar rezultatele sunt transmise la liceul de aici.

Cei care vor şi pot să îl ajute pe Dănuţ o pot face donând în cele două conturi bancare deschise în acest scop la Banca Comercială Română (BCR), pe numele Pungan Florin:

- RO20RNCB0141081165290002 (LEI)

- RO63RNCB0141081165290004 (EURO).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu