22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ArcelorMittal caută tineri ucenici
ArcelorMittal caută tineri ucenici

Vineri, la ora 10.00, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, va avea loc prezentarea programului “Şcoala de Ucenici 2015-2016”, organizat în colaborare cu ArcelorMittal Galaţi. Aflată la a doua ediţie, şcoala de ucenici organizată de Combinatul este un program educaţional adresat absolvenţilor de liceu şi şcoală profesională care doresc să lucreze în combinatul siderurgic. Timp de şase luni, tinerii care vor fi selectaţi pentru a face parte din acest proiect vor participa atât la cursuri teoretice de instruire, cât şi la cursuri practice, desfăşurate în conmbinat, sub coordonarea unui mentor, un angajat al ArcelorMittal, cu experienţă. Tinerii vor veni la şcoala de ucenici ca la un loc de muncă obişnuit şi vor primi şi bani, mai exact 1.100 de lei brut, dar şi alte beneficii, precum bonuri de masă, la fel ca orice alt angajat. Numai că, spre deosebire de angajaţii Combinatului, ucenicii mai mult vor învăţa. 

Înscrierile la şcoala de ucenici se încheie pe 18 septembrie, după care va urma perioada de interviuri, urmând ca de la 1 noiembrie să înceapă cursurile. ArcelorMittal Galaţi caută tineri absolvenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani şi care să deţină un certificat de calificare în una din meseriile: electromecanic, mecanic sau electrician.

Anul trecut a fost prima prima ediţie a şcolii de ucenici. Din cei 20 de tineri selectaţi, 17 au absolvit cursurile şi au beneficiat de oportunitatea de a se angaja la Combinat.


Articole înrudite