14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arhiepiscopia Dunării de Jos: Ghiozdane şi rechizite şcolare pentru copiii din nordul judeţului Galaţi
Arhiepiscopia Dunării de Jos: Ghiozdane şi rechizite şcolare pentru copiii din nordul judeţului Galaţi

În cadrul programului social-filantropic ”Hristos în Şcoală”, desfăşurat de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul deschiderii noului an şcolar, miercuri, 6 septembrie 2023, în protopopiatul Târgu Bujor au fost distribuite către parohii 367 de ghiozdane cu rechizite şcolare pentru copii care provin din familii defavorizate sau care se confruntă cu dificultăţi materiale. 
Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea protoiereului din zonă la biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Târgu Bujor.
În deschiderea evenimentului a fost oficiată o slujbă de mulţumire pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra profesorilor, elevilor şi părinţilor acestora, la respectiva slujbă părticipând şi copiii din localitatea Târgu Bujor cărora li s-au oferit ghiozdanele pregătite special pentru acest nou an şcolar.
În zilele următoare, ghiozdanele echipate vor fi oferite copiilor nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiilor din cuprinsul protopopiatului Târgu Bujor.
Acest sprijin oferit elevilor constituie şi o încurajare şi un impuls pentru implicarea cât mai activă în programul şi activităţile şcolare în vederea obţinerii unor rezultate bune la învăţătură şi consolidarea relaţiei cu membrii comunităţilor parohiale din care aceştia fac parte.

Pr. Rareş Bucur


Articole înrudite