28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Astăzi are loc deschiderea oficială a Turneului Internaţional de Box
Astăzi are loc deschiderea oficială a Turneului Internaţional de Box

La Patinoarul ”Dunărea” din Galaţi are loc astăzi, 26 septembrie 2018, începând cu ora 15.00, deschiderea oficială a Turneului Internaţional de Box ”Centura de Aur - Nicolae Linca”. În deschiderea manifestării sportive, va fi intonat Imnul Naţional al României, vor fi susţinute alocuţiuni şi va avea loc defilarea delegaţiilor participante. Imediat după tragerea la sorţi, care se va desfăşura în după-amiaza zilei de 26 septembrie, se vor anunţa meciurile.

La acest eveniment sunt aşteptaţi să participe aproximativ 150 de sportivi din toată lumea. Delegaţiile prezente la Galaţi vin din Statele Unite ale Americii, Africa, Europa, Asia şi America Latină, meciurile fiind programate pe parcursul a patru zile, respectiv pe 26, 27, 28 şi 29 septembrie. Biletele pentru Turneul Internaţional de Box ”Centura de Aur - Nicolae Linca” pot fi achiziţionate de la sediul Patinoarului ”Dunărea” din Galaţi, preţul unui bilet pentru o zi fiind de 10 lei.

"Sunt campioni europeni şi mondiali, medaliaţi la Jocurile Olimpice, pugilişti care au scris istorie în WSB (n.r. - organizaţie mondială a boxului amator, punte între întrecerile olimpice şi boxul profesionist) la startul acestei competiţii şi din acest punct de vedere boxerii noştri vor avea o misiune foarte dificilă în obiectivul de a câştiga Centura de Aur. Cred ca ne întoarcem în timp cu vreo 30 de ani când Centura era un minicampionat european. Josep Ward, Kiril Afanasev, Serhi Horskov, Peter McGrail, fraţii McCormack (Luke şi Pat), Scott Forrest sunt boxeri cu sute de meciuri câştigate şi zeci de medalii. Sunt convins că publicul gălăţean, un fin cunoscător, va avea ce vedea. România are o echipă tânără, dar ambiţioasă, din care se remarcă Mihai Nistor, Paul Andrei Aradoaie şi Robert Jitaru, la băieţi şi Steluţa Duta şi Lăcrămioara Perijoc, la fete", a declarat preşedintele FR Box Vasile Cîtea.


Articole înrudite