Astăzi este Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice Recomandat

Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 01:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 15 septembrie 2018, este sărbătorită Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, care este marcată în a treia sâmbătă a lunii septembrie a fiecărui an.

Obiectivul principal al Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice este de a sensibiliza factorii de decizie şi publicul larg despre ce înseamnă a fi un donator de celule stem şi a impactului de transplant de celule stem asupra vieţii pacienţilor. La Galaţi, cei care doresc să se înscrie în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice se pot adresa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi, din Str. Regimentul 11 Siret.

Una dintre activităţile de baza ale Registrului o constituie organizarea şi menţinerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice şi în acelaşi timp cu pacienţii care au nevoie de un transplant. Toate persoanele sănătoase, cu vârstă între 18 şi 45 de ani, se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice. Persoanele înscrise în Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice pot dona până la vârsta de 60 de ani, însă înscrierea în Registru nu presupune automat şi donarea celulor stem hematopoietice.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă şi neremunerata. De această vor beneficia copiii şi adulţii din România, diagnosticaţi cu leucemie sau alte boli grave ale ţesutului sanguin sau ale sistemului imunitar.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu