24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Elevii ale căror dosare au fost eligibile pentru programul "Banii de liceu" vor intra în posesia banilor. "Banii sunt în visteria inspectoratului şi în câteva zile copiii vor primii ajutorul financiar", spune inspectorul şcolar general, Laura Marin. 2.860 de elevi vor încasa drepturile financiare aferente lunilor septembrie-octombrie. Valoarea bursei este de 180 de lei lunar. Momentan încă doi elevi care au depus contestaţie pentru acceptarea dosarului aşteaptă un răspuns favorabil.
Elevii vor primi ajutor financiar şi din partea autorităţilor locale sub forma burselor sociale, de merit şi de performanţă.
"Reprezentanţii Consiliului Local ne-au cerut o situaţie a elevilor care se încadrează pentru intrarea în posesie a burselor puse la dispoziţie de autorităţile locale şi urmează să se ia o decizie în acest sens printr-o hotărâre comună în consiliu", mai spune Laura Marin. Numărul elevilor posibil-bursieri comunicat de Inspectoratul Şcolar Judeţean este de 28 burse de performanţă, 340 burse de studiu, 670 burse de ajutor social şi 450  burse de merit.


Articole înrudite