03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă, cu sprijinul Agenţiei AD Media Consult, anunţă continuarea programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti prin lansarea ediţiei 2013-2014. Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti reprezintă un program de încurajare şi facilitare a pregătirii profesionale şi se adresează jurnaliştilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanţi să aprofundeze înţelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între Statele Membre, precum şi maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.
Programul cuprinde trei etape de pregătire profesională: un training specializat, susţinut în România de către specialişti în relaţii  europene; o călătorie de studii de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliştii vor avea ocazia să se întâlnească şi să discute cu oficiali ai Uniunii Europene; stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.
La încheierea fiecărei faze sunt selectaţi jurnaliştii care vor participa la faza următoare.
Şi la ediţia 2013-2014 sunt aşteptaţi să aplice la programul de Burse Europene JTI  atât jurnalişti din România, cât şi din Republica Moldova, din presa scrisă, radio, TV şi on-line, specializaţi în domeniile social, politic şi economic, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii: experienţă profesională de minim 3 ani, vârstă de până în 35 de ani şi abilităţi de comunicare în limba engleză (cunoaşterea limbii franceze reprezintă un avantaj).
Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 octombrie 2013 (inclusiv), toate înscrierile având menţiunea „Pentru Bursele Europene JTI”.
Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecţia  pe baza unui interviu.


Articole înrudite