20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campanie privind protecția animalelor desfăşurată de poliţiştii gălăţeni, la Braniştea
Campanie privind protecția animalelor desfăşurată de poliţiştii gălăţeni, la Braniştea

În perioada 27-28 ianuarie 2024, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi - Biroul pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai comunei Braniştea, în colaborare cu Asociaţia ”Sava’s Safe Haven” şi voluntari, au desfăşurat o campanie pentru informarea şi educarea deţinătorilor de exemplare canine cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor de rasă comună, cât şi a identificării câinilor prin microcipare, conform prevederilor O.U.G nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, precum şi a interdicţiei abandonului, dar şi pentru verificarea respectării legislaţiei incidente protecţiei animalelor pe raza comunei Braniştea.

Materialele informative ce au fost înmânate deţinătorilor de animale, conţin informaţii cu privire la obligaţiile ce le revin, pentru evitarea intrării sub incidenţa legii penale sau contravenţionale din domeniul protecţiei animalelor.

De asemenea, toţi cetăţenii au fost îndemnaţi să respecte prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor-republicată  şi le-a fost reamintită obligaţia de a le asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele: un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie, precum şi asistenţa medicală, cu precizarea că nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează contravenţional cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei.


Articole înrudite