16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Competiţia „Palatul CED prin ochii tăi”, la final! Ei sunt marii câştigători (FOTO)
Competiţia „Palatul CED prin ochii tăi”, la final! Ei sunt marii câştigători (FOTO)

La sediul Consiliului Judeţean Galaţi, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 16 septembrie 2023, a avut loc premierea concursului de machete „Palatul CED prin ochii tăi”, pe care Monitorul de Galaţi l-a anunţat în articolul "Concurs de machete, cu premii în bani, dedicat elevilor gălăţeni".

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Galaţi şi alături de Centrul Europe Direct. "Elevii care s-au înscris în concurs au dat dovadă de creativitate, de ambiţie şi perseverenţă reuşind să realizeze machete extrem de frumoase, confecţionate din materiale reciclabile în proporţie de 90%. Felicităm toţi participanţii pentru creativitatea şi munca depusă, precum şi pentru curajul de a participa la această interesantă competiţie", transmit reprezentanţii Bibliotecii.

Au fost acordate premii pentru locurile I, II şi III, precum şi un premiu special, astfel: Premiul I (produse şi materiale în valoare de 1.000 lei): Ilie Iulia Gabriela, elevă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”; Premiul II (produse şi materiale în valoare de 800 lei): Mâţă Denisa Mihaela, elevă a Şcolii Gimnaziale „Unirea” Braniştea; Premiul III (produse şi materiale în valoare de 500 lei): Luparu Laura Nicoleta, elevă a Şcolii Gimnaziale „Unirea” Braniştea; Premiul special al juriului: Măstăcan Octavian de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. Începând de astăzi, luni, 18 septembrie 2023, machetele premiate pot fi admirate la parterul sediului Bibliotecii.

Competiţia a fost organizată pentru a marca cea de a XXX-a ediţie a Zilelor Europene ale Patrimoniului, tema din acest an fiind Patrimoniul cultural şi comunitatea locală, şi a constat în realizarea unei machete a fostului sediu al Comisiei Europene a Dunării, în care astăzi funcţionează Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, clădire care a fost distinsă anul trecut cu titlul de Marcă a Patrimoniului European.

GALERIE FOTO, mai jos!


Articole înrudite