Concert de muzică populară la Muzeul eparhial (FOTO) Recomandat

Luni, 14 Noiembrie 2022 09:09
Publicat în Comunitate

Seria manifestărilor organizate în luna noiembrie în Arhiepiscopia Dunării de Jos în contextul împlinirii a 30 de ani de când Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi şi al acestei eparhii a continuat duminică, 13 noiembrie, cu un eveniment tradiţional românesc.
"Gazda primitoare a Concertul de muzică populară intitulat „Tinerii şi hora din străbuni” a fost Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.
Manifestarea cultural-artistică a fost organizată de Muzeul eparhial în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi, Asociaţia culturală Horincea, Şcoala Dans Popular Galaţi, Corul Seminarului Teologic „Sf. Andrei” şi Corul „Camerata Juventus”.
Invitaţi speciali au fost interpretul de muzică populară din Republica Moldova, Ion Paladi şi instrumentistul Corneliu Botgros, fiul maestrului Nicolae Botgros.
La eveniment a fost prezent şi chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.
Ierarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru conservarea şi promovarea patrimoniului cultural artistic şi valorificarea acestuia prin organizarea de manifestări culturale, festivaluri sau concursuri naţionale şi internaţionale.
Scopul acestui eveniment a fost de a aduce o contribuţie la păstrarea, transmiterea şi valorificarea comorilor creaţiei populare şi a folclorului autentic şi tradiţional românesc.
Şi de această dată, Gradina Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos s-a dovedit a fi locul potrivit în care portul tradiţional românesc, cântecele şi dansurile populare româneşti au creat o atmosferă de sărbătoare autentică, în care bucuria, buna dispoziţie, entuziasmul şi admiraţia s-au putut observa pe chipurile tuturor participanţilor.
La finalul evenimentului, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să ia parte la un flashmob organizat de Şcoala Dans Popular Galaţi, coordonată de profesorul coregraf Virgil Tăbuş", informează Arhiepiscopia.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu