29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum va fi vremea de Revelion şi 1 ianuarie
Cum va fi vremea de Revelion şi 1 ianuarie

Vremea de Revelion şi 1 ianuarie! Alina Şerban, meteorolog ANM, spune la ce să ne aşteptăm:
"Vorbim de încălzirea vremii. De altfel, nici astăzi nu a fost o zi rece, dacă ne raportăm la data din calendar. Însă temperaturile vor creşte treptat, astfel că sâmbătă, 31 decembrie, ne aşteptăm să avem în multe oraşe maxime de 10 şi peste 10 grade Celsius, chiar 13-14 grade Celsius în partea de vest a teritoriului. Duminică, în prima zi a anului 2023, temperaturile vor fi foarte ridicate. Conform estimărilor pe care le avem la acest moment, se pare că vom avea 13-14-15 grade în majoritatea zonelor, posibil chiar 16-17 grade Celsius în zonele deluroase.
Şi în noaptea de Revelion va fi destul de cald. Vorbim de temperaturi minime pozitive în mare parte din ţară, de la 1 la 5-6-7 grade Celsius. Va fi mai cald tot în regiunile vestice.
Precipitaţiile vor fi destul de puţine. Prin nord-vestul, vestul, nordul, centrul teritoriului, pe alocuri vorbim de ploi. Lapoviţă şi ninsoare se va înregistra doar pe crestele montane foarte înalte.
În capitală avem vreme din ce în ce mai caldă. Azi au fost 8-9 grade, mâine va fi asemănător. Sâmbătă, duminică, va fi din ce în ce mai cald, iar duminică foarte probabil vom înregistra 13-14 grade la amiază. Noaptea dintre ani va fi una caldă, cu minime de 2-4 grade. Nu vom avea precipitaţii în această perioadă, doar ceaţă posibil, noaptea şi dimineaţa", a transmis Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3, în emisiunea Subiectiv, cu Cătălina Porumbel, potrivit dcnews.ro.


Articole înrudite