14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doliu uriaş la UDJG! Prof. Nicolae Diaconu înmormântat astăzi
Doliu uriaş la UDJG! Prof. Nicolae Diaconu înmormântat astăzi

Ne pleacă profesorii... "S-a stins din viaţă conf. univ. dr. ing. Nicolae Diaconu, absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, fost decan al Facultăţii Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti a Universităţii "Dunărea de Jos", membru AGIR, un profesor iubit de generaţii de studenţi, laureat, în anul 2009, cu Premiul  Profesor Bologna (n. 2 mai 1957, Bereşti, jud. Galaţi).
Dumnezeu să-l odihnească!", notează Serviciul Referinţe - Galaţi.

"Ne despărţim, cu durere, de domnul conf. dr. ing. Nicolae Diaconu (1957-2023), fost Decan al Facultăţii Transfrontaliere de Ştiinţe Umanistice, Economice şi Inginereşti, care s-a mutat la cele veşnice.
Domnul conf. univ. dr. ing. Nicolae Diaconu a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi şi a îmbrăţişat cariera didactică, fiind un profesor iubit de generaţii întregi de studenţi, fapt confirmat în anul 2009, când a fost laureat cu Premiul Profesor Bologna. În decursul carierei sale didactice a publicat numeroase studii ştiinţifice, fiind membru al mai multor asociaţii de profil: AGIR, Asociaţia Creatorilor de Tehnică, Asociaţia Română de Tribologie, Asociaţia Română de Transmisii Mecanice, Asociaţia Română de Robotică. Dumnezeu să-l ierte!", transmite cu durere Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, UDJ Galaţi.

"Dragilor, tăticul meu, iubitul profesor Nicolae Diaconu, s-a stins...
Un gând de rugăciune pentru sufletul lui blând şi bun.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a anunţat cu tristeţe fiica acestuia.

"«Am primit cu profundă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a celui care a fost Conf.dr.ing.Nicolae Diaconu
Şi-a iubit soţia şi copiii, şi-a adorat nepoţii şi a dăruit mult suflet  studenţilor si activităţilor didactice în întreaga sa carieră de profesor şi decan al Facultăţii transfrontaliere, cu o modestie şi omenie greu de egalat.
Putem plânge că a plecat dar în acelaşi timp putem zâmbi pentru că a trăit printre noi şi am avut onoarea să îl cunoaştem.
Odihnă veşnică şi drum lin către lumină,Om frumos!»

«Soarele vieţii a apus pentru cumnatul si nasul nostru Nicolae Diaconu fost Decan la  Facultatea transfontraliera de stiinte umaniste,economice si ingineresti Galati. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!»", sunt câteva dintre mesajele de condoleanţe.

Nicolae Diaconu a fost înmormântat astăzi.

"Oameni buni şi dragi, nu am cuvinte să vă mulţumesc pentru dragostea cu care ne-ati fost alături în ultima seară alături de tata. Nici nu va daţi seama, într-un ocean de tristeţe, ne-aţi adus o bucurie imensă, ne-ati alinat suferinţa.
Dumnezeu să-i odihnească în pace sufletul omului minunat care a fost tăticul meu, Nicolae Diaconu!", a mai transmis fiica acestuia. Odihnă veşnică!


Articole înrudite