13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Exponatul lunii noiembrie la Muzeul de Istorie Galaţi
Exponatul lunii noiembrie la Muzeul de Istorie Galaţi

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” propune gălăţenilor pentru luna noiembrie mini-expoziţia „O lucrare plastică a artistei Lola Schmierer Roth”, pregătită de muzeograf dr. Valentin Bodea!

Anul acesta se împlinesc 130 de ani de la naşterea Dorotheei Schmierer Roth, cunoscută ca artistă cu numele de Lola Schmierer Roth. Cu această ocazie, vă propunem vizionării o lucrare plastică, pictată de către aceasta, care face parte din colecţia «Artă plastică». Lucrarea, cu valoare muzeistică deosebită, a fost donată în anul 2005, de către ginerele artistei, Alexandru Cezar Ionescu. Ulterior, aceasta a fost înregistrată în patrimoniul cultural al muzeului cu numărul de inventar 26326. Pictura reprezintă un peisaj intitulat «Sere din grădina publică», având ca sursă de inspiraţie Galaţiul de altădată. Tehnica folosită este acuarelă pe suport din carton, iar dimensiunile: L - 21 cm, l - 14 cm. Pe spatele acestei lucrări plastice este menţionat faptul că provine din colecţia fiicei şi ginerelui artistei, Anne-Louise Roth şi Alexandru Ionescu”, transmit reprezentanţii muzeului de istorie gălăţean.

! Exponatul poate fi admirat la Secţia Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2 Bis (vizavi de Biserica Greacă), până la sfârşitul lunii noiembrie.


Articole înrudite