22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Femeie din Galaţi terorizată de fostul iubit. I-a spart uşa şi a ameninţat-o cu bătaia
Femeie din Galaţi terorizată de fostul iubit. I-a spart uşa şi a ameninţat-o cu bătaia

La data de 15 ianuarie 2023, în jurul orei 17:05, Secţia 5 Poliţie Galaţi a fost sesizată, prin Serviciul Naţional Apel Unic de Urgenţă 112, de către o femeie, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că fostul concubin face scandal la locuinţa sa, aflată într-un bloc de locuinţe pe strada Davila.
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind găsită atât apelanta, cât şi fostul concubin al acesteia, un bărbat, în vârstă de 41 de ani. Cel din urmă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi provocat scandal şi ar fi spart broasca uşii de la intrare şi uşa unui dulap.
A fost întocmit un formular de evaluare al riscului, însă, la acel moment nu au fost întrunite condiţiile emiterii unui ordin de protecţie provizoriu.
De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere şi au luat măsura sancţionării cu amendă de 200 de lei a bărbatului de 41 de ani.
În cursul aceleaşi zile, în jurul orei 18:40, Secţia 5 Poliţie Galaţi a fost sesizată din nou de femeia de 41 de ani, că fostul concubin face iar scandal la locuinţa sa şi o ameninţă cu acte de violenţă.
De această dată, în urma întocmirii unui nou formular de evaluare al riscului, au fost întrunite condiţiile emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, motiv pentru care poliţiştii au procedat în acest sens.
Deoarece bărbatul de 41 de ani se manifesta agitat, s-a luat şi măsura internării sale la Spitalul de Psihiatrie Galaţi. A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie.
La data de 16 ianuarie 2023, în urma conexării celor două dosare penale şi a materialului probator administrat în cauză, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Galaţi au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de bărbatul de 41 de ani, iar în cursul zilei de marţi, 17 ianuarie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.


Articole înrudite