17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Festivalul ”Gulliver” 2024 premiază performanța în domeniul teatrului de animație
Festivalul ”Gulliver” 2024 premiază performanța în domeniul teatrului de animație

Cea de-a XXX-a ediție a Festivalului Internațional de Animație GULLIVER este în plină desfășurare, aducând în fața publicului performanța deosebită a peste 20 de trupe de teatru din întreaga țară și de peste hotare.

Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi şi Consiliul Local Galaţi, Festivalul „Gulliver” se remarcă prin păstrarea, de-a lungul timpului, a caracterului competitiv, prin care încurajează recunoașterea și premierea performanței în domeniul teatrului de animație.

Astfel, toate spectacolele de animație pentru copii participă la secţiunea concurs a festivalului, fiind vizionate și evaluate de către un juriu de specialitate care, la finalul evenimentului va selecta și desemna reprezentațiile câștigătoare la categoriile: regie, scenografie, muzica din spectacol, mânuire, Premiul special al juriului, Marele Premiu.

Anul acesta juriul festivalului este alcătuit din: Liliana Gavrilescu – Conferențiar Universitar Doctor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) - Președinte Juriu, Cári Tibor – compozitor, Daniela Drăgulescu – artist vizual.

Trofeul Festivalului Internațional de Animație ”Gulliver” din acest a fost realizat în baza unui concept original semnat de către scenograful Daniel Divrician.

Sâmbătă, 25 mai, în cadrul festivității de închidere, vor fi anunțate premiile festivalului la care au participat următoarele spectacole:”Hansel și Gretel” - Teatrul pentru Copii ”Arlechino”; ”Robot” - David Zuazola, Spania; ”Mateiaș Gâscarul” - Teatrul de Animație ”Țăndărică” București; ”Micul Prinț” - Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani; ”Trei cadouri fermecate” - Teatrul de Păpuși ”Puck” Cluj-Napoca; ”Zaharașka și zăpada uitată” - Teatrul de Artă București; ”Aventurile lui Săgeată” - Teatrul ”Ion Creangă” București; ”Mieunături urbane” - Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel” Târgu Mureș; ”Anotimpuri” - Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel” Târgu Mureș; ”Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” - Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara; ”Prințesa vrăjită” - Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” Chișinău, Republica Moldova; ”Jurassic” - Teatrul Tineretului Piatra Neamț; ”Cuibul de clovni” - Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret ”Imaginario” Ploiești; ”Rața, moartea și laleaua” - Teatrul Magic Puppet Cluj-Napoca; ”Bench-time stories” - Bence Sarkadi Theater of Marionettes, Ungaria; ”Cutiuța muzicală – Aventurile pălăriei fermecate” - Teatrul Muzical Ambasadorii București; ”Don’t poke the bear - The Key Theatre, Israel.

Prin premierea performanței în domeniul teatrului de animație, Festivalul ”Gulliver” continuă tradiția de a păstra, promova și cultiva un standard al excelenței pentru această inedită formă de artă.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite