26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Pasiune şi bucurie la „Marea Unire a Roboticii” de la Galați
FOTO: Pasiune şi bucurie la „Marea Unire a Roboticii” de la Galați

Holul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, supranumit şi sala „paşilor pierduţi”, a devenit o sală a paşilor regăsiţi când vineri, pe 1 decembrie 2023, s-a umplut cu peste 150 de tineri pasionaţi de robotică.
Veniţi din toată ţara, participanţii la acest eveniment au adus culorile cluburilor intitulate: ByteForce, 4D ROBOTICS, Velocity, THOBOR, boogeyboots, Peppers, Cyliis, HOMOSAPIENS, Lightbulb Robotics.
Oficial, termenul „robot” a apărut în 1921, la Praga, în piesa de teatru R.U.R., scrisă de Karel Čapek, scriitor specializat pe science-fiction. Dupa 100 de ani, dintr-o fantezie literară, roboţii au devenit o realitate concretă şi de o importanţă ştiinţifică şi economică colosală. Acest fapt este demonstrat de desfăşurarea de forţe tinere dedicate acestei activităţi, organizate chiar într-un campionat naţional care se alătură manifestărilor de gen aflate pe întregul mapamond.
Tinerii români deja s-au afirmat cu pregnanţă pretutindeni în lume, obţinând medalia de aur la campionatul mondial de robotică de la Houston (SUA) şi în prezent sunt pe locul 3 în domeniu după echipele SUA şi China.
Cu toate că evenimentul „Marea Unire a Roboticii” de la Galaţi este în afara campionatului naţional, el s-a bucurat de o masivă şi entuziastă participare, fiind salutaţi chiar de preşedintele CJ Galaţi, primarul oraşului şi rectorul universităţii.
Şi ca să fie un eveniment cât mai complet, organizatorii, Clubul de Robotică ByteForce al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, au oferit şi momente de divertisment cu muzică şi dansuri. GALERIE FOTO, mai jos!

Evenimentul a fost anunţat de Monitorul de Galaţi în articolul "„Marea Unire a Roboticii", în holul central al UDJG".


Articole înrudite