28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fundaţia GFG şi Liceul Paul Dimo dau startul programului de învăţământ dual la Galaţi
Fundaţia GFG şi Liceul Paul Dimo dau startul programului de învăţământ dual la Galaţi

Fundaţia GFG România, în parteneriat cu LIBERTY Galaţi, a lansat acest program în luna mai în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României, Alteţei Sale Regale Principele Radu al României şi a Alteţei Sale Regale Principesa Sofia a României, cu ocazia vizitei pe platforma siderurgică.
Învăţământul dual îmbină cunoştinţele teoretice predate de profesori cu activităţile practice realizate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galaţi. Elevii vor avea oportunitatea să îşi dezvolte atât abilităţile tehnice, cât şi abilităţile interpersonale de comunicare, de colaborare în cadrul unei echipe şi de dezvoltare a încrederii în forţele proprii. Tinerii vor lua parte, de asemenea, la un program educaţional conceput special pentru ei de Rewise Learning, o organizaţie premiată din Mare Britanie. Toate aceste aspecte ale programului îi vor ajuta pe elevi să se pregătească pentru viaţă şi carieră. Nu în ultimul rând, pentru cei 21 de elevi vor fi organizate activităţi extracurriculare distractive.
Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Alliance şi fondator al GFG Foundation, a declarat: "Suntem încântaţi să urăm bun venit în acest program primei generaţii de viitori electricieni. Ne propunem să educăm şi să inspirăm tinerii din comunităţile noastre, să le oferim o perspectivă reală asupra industriei şi experienţă şi să-i încurajăm să devină inovatorii şi antreprenorii viitorului. Am încredere în succesul acestei clase de electricieni care este începutul unei colaborări pe termen lung. Investim în generaţiile viitoare în beneficiul comunităţii noastre locale."
Aida Nechifor, Director General LIBERTY Galaţi, a adăugat: "Echipele noastre de electricieni sunt pregătite să îi primească pe elevi şi să îi înveţe să lucreze în mod eficient şi, mai ales, respectând normele de siguranţă. Planul nostru ambiţios de a produce GREENSTEEL în viitor presupune tehnologie performantă şi pregătirea în prezent a muncitorilor şi a specialiştilor de mâine. Ne bucurăm să colaborăm cu tinerii care vor schimba radical industria viitorului. "
Prof. Anca Uşer, director al Liceului Tehnologic "Paul Dimo", a declarat: "Parteneriatul cu Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi pentru lansarea acestui proiect este o premieră pentru că vine cu o nouă abordare: îmbinarea procesului de învăţare cu dezvoltarea personală. Astfel, în trei ani, cei 21 de tineri vor fi cu adevărat pregătiţi pentru profesia de electrician şi pentru viaţă."
Fondată de Sanjeev Gupta şi soţia sa, Nicola, GFG este o organizaţie caritabilă care îşi propune să dezvolte programe educaţionale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experienţe din lumea reală, dezvoltându-le în acelaşi timp abilităţile de comunicare, încrederea în forţele proprii şi abilităţile interpersonale. Înfiinţată în Marea Britanie în 2017 şi lansată în România în august 2021, Fundaţia GFG lucrează cu parteneri educaţionali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul unor programe de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM), în vederea dezvoltării competenţelor antreprenoriale şi identificării oportunităţilor din comunităţile lor, potrivit unui comunicat al Fundaţia GFG România.

Citeşte şi Proiect de învăţământ dual, unic în ţară, lansat la Liberty Galaţi, în prezenţa Principesei Margareta


Articole înrudite