13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii sunt invitaţi la „La şcoala de altădată”
Gălăţenii sunt invitaţi la „La şcoala de altădată”

Cum era la şcoală, la sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, gălăţenii pot afla din expoziţia „La şcoala de altădată”, care va avea vernisajul vineri, 20 septembrie, la ora 12.00, la secţia Lapidarium a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

"În fiecare an, în luna septembrie, şcoala îşi deschide porţile elevilor care îi păşesc pragul cu emoţia începutului, bucuria revederii sau cu umbra unei nostalgii ce însoţeşte fiecare sfârşit de vacanţă. Prin intermediul expoziţiei „La şcoala de altădată”, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” adresează o invitaţie copiilor de azi şi celor de ieri de a face o întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra în atmosfera şcolii de odinioară. Vizitatorii vor avea prilejul de a admira un bogat material ilustrativ înfăţişând elevi, profesori şi vechi instituiţii de învăţământ gălăţene, documente şcolare, manuale, obiecte diverse care umpleau ghiozdanele elevilor şi pupitrele şcolare”, a precizat muzeograful Mihaela Damian.

Proiectul expoziţional a fost realizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, Asociaţia „Galaţi - oraşul meu”, colecţionarii Butucescu Georgeta şi Iulian Panait.


Articole înrudite