19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Aripi şi putere visurilor copiilor cu dizabilităţi! Un proiect din „Inimă de Copil”
Galaţi: Aripi şi putere visurilor copiilor cu dizabilităţi! Un proiect din „Inimă de Copil”

Peste 30 de copii cu nevoi speciale au participat în perioada mai-decembrie 2023 la mai mult de 400 de sesiuni creative de terapie, la evenimente de socializare şi mici ateliere de creaţie în cadrul Centrului de recuperare din Galaţi al Fundaţiei Inimă de Copil.

"Părinţi şi persoane din comunitate, şcoli şi licee din Galaţi (cu o menţiune specială pentru implicarea cadrelor didactice şi a elevilor din Şcoala Gimnazială nr. 26 Ion Creangă şi Colegiul Economic Virgil Madgearu din Galaţi), copii şi formatori din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos, împreună cu personalul organizaţiei şi voluntari ai companiei Orange, au participat la activităţile organizate, au lucrat, râs, discutat şi s-au bucurat împreună în activităţi comune. Sau şi-au dezvoltat  capacitatea de a fi empatici experimentând chiar practic, prin exerciţii, cum s-ar simţi în locul unui copil sau unui tânăr cu nevoi speciale", transmite Fundaţia.

„Visul meu este la fel de frumos ca al tău”

Proiectul „Visul meu este la fel de frumos ca al tău” a fost unul dintre cele 9 proiecte câştigătoare la nivel naţional implementate cu sprijinul Fundaţiei Orange, în cadrul programului „Susţine un ONG”- ediţia 2023, program anual ce încurajează participarea activă a angajaţilor companiei în proiecte sociale. Valoarea totală a finanţării acordate de Fundaţia Orange pentru proiect a fost de 10.000 euro, la aceasta adăugându-se cofinanţarea Fundaţiei Inimă de Copil prin timpul şi activitatea specialiştilor implicaţi.

«Schimbările durabile ale proiectului nu se opresc în 2023 ci continuă în 2024»

"Schimbările durabile ale proiectului nu se opresc în 2023 ci continuă în 2024. Se văd lesne în rezultatele pe care copiii beneficiari ai terapiilor centrului Inimă de Copil le-au avut în recuperare şi de asemenea prin contribuţia la educaţia anti-bullying, la creşterea deschiderii şi empatiei faţă de copiii şi tinerii cu CES a celor ce au fost implicaţi în activităţi. Un merit extraordinar al finanţării acordate de Fundaţia Orange este că ea a permis şi achiziţia unor materiale de terapie, a unor echipamente de stimulare prin vibraţii, sunet şi culoare care fac ca sala multisenzorială a Centrului de recuperare să fie acum echipată la standarde de top şi să devină cea mai complexă sală senzorială de la nivel local. Şi odată cu venirea timpului cald, cu siguranţă, grădina senzorială exterioară a centrului va putea redeveni şi ea un punct de maximă atracţie pentru copii şi părinţi", precizează Fundaţia.

Visurile copiilor cu nevoi speciale depind mereu de şansele de recuperare şi integrare pe care noi, ca şi comunitate, ca şi societate, le oferim. Fundaţia Inimă de Copil a adus mereu în comunitatea gălăţeană acţiuni şi proiecte care să poată susţine visul şi dreptul copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, ca şi a altor copii din familii defavorizate, la o viaţă cât mai apropiată de normal şi încurajarea dezvoltării lor, folosind abordări cât mai diverse. Finanţarea oferită de Fundaţia Orange şi implicarea voluntarilor Orange, a persoanelor din comunitatea din Galaţi ne-au dat prilejul să adăugăm din nou un «mai bine» la vieţile copiilor. Sunt lucruri pe care nu le facem singuri, ci împreună cu finanţatorii, donatorii, sponsorii, colaboratorii noştri. Mulţumim şi autorităţilor locale pentru colaborarea lor în aceste proiecte destinate copiilor care au nevoie de sprijinul nostru, al comunităţii”, declară Anna Burtea, director executiv şi preşedinte Fundaţia Inimă de Copil.


Articole înrudite