17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grădiniţa nr. 30, din Ţiglina 3, modernizată cu bani europeni - FOTO
Grădiniţa nr. 30, din Ţiglina 3, modernizată cu bani europeni - FOTO

Primăria municipiului Galaţi informează că Grădiniţa nr. 30, din cartierul Ţiglina 3 a fost modernizată, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Este încă un obiectiv îndeplinit de care se vor bucura copiii. După ce anul trecut am adus la noi standarde nu mai puţin de 13 de unităţi de învăţământ, continuăm şi în 2024 amplul nostru program de modernizarea a grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Galaţi. Avem un adevărat record de investiţii în educaţie şi devenim astfel unul dintre oraşele cu cele mai frumoase şcoli şi grădiniţe. Pentru că Galaţiul este un oraş al familiei, unde educaţia copiilor este de bază”.
Principalele categorii de lucrări la Grădiniţa nr. 30 au vizat reabilitarea termică a clădirii, instalarea de panouri solare, înlocuirea sistemului de distribuţie a apei calde, realizarea unei şarpante din lemn ignifugat cu învelitoare din ţiglă metalică, refacerea trotuarelor, refacerea tencuielilor exterioare şi a instalaţiilor sanitare.
Primăria municipiului Galaţi a atras fonduri europene pentru obiectivul „Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 30”, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6 milioane de lei cu TVA.
Proiectul pentru Grădiniţa nr. 30 a primit finanţare în cadrul  Programului Operaţional Regional 2014-2020; Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor; Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.
Anul trecut au fost modernizate la Galaţi 13 şcoli, grădiniţe şi licee (Şcolile nr. 25, 16, 29, 17, Gr. Teologul, Ştefan cel Mare, Liceul M. Costin – corp C1, CNMK, Liceul Auto, Liceul Dunărea, Liceul A. Saligny, Grădiniţa Codruţa, Grădiniţa Motanul Încălţat). Totodată, 25 de şcoli, grădiniţe şi licee sunt în modernizare. De asemenea, nu mai puţin de 16,8 milioane de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru dotări la toate grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite