Heisterkamp a ajuns la cea de-a 100-a aniversare Recomandat

Joi, 17 Octombrie 2019 11:55
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De la un car tras de cal la servicii complete de transport, aceasta este evoluţia specialistului olandez în transport Heisterkamp într-un secol de activitate. Ceea ce în 1919 a început ca o afacere de familie de distribuţie a băuturilor a crescut într-o companie internaţională, cu un concept complet pentru întregul sector de transport. În 2019, Heisterkamp Transport Solutions aniversează 100 de ani de activitate cu o varietate de activităţi. Cu o istorie frumoasă în spate, compania Heisterkamp se orientează în principal spre viitor, după cum spune chiar Gerben Heisterkamp, actualul său director.

Totul a început în 1919, când Antoon Johannes Heisterkamp, fondatorul Heisterkamp Transportation Solutions, în vârstă de 16 ani, a cumpărat butoaie de bere de la o fabrică din Twente, pe care le-a transportat cu un car tras de cal. În hambar, în spatele casei părinteşti din Ootmarsum, acesta îmbutelia berea în sticle pe care ulterior le comercializa localurilor din zonă. Din ce în ce mai des, Antoon Johannes a fost rugat şi de alţii, să distribuie şi să colecteze tot felul de lucruri pe traseul său de livrare a mărfii. Astfel, pe lângă comerţul cu băuturi, a fost creată şi companie de transport care astăzi îi poartă numele.

Bennie Heisterkamp - În jurul anilor 1920, calul şi carul au fost schimbate în favoarea primului tir. Acesta încă are un loc de cinste în sala de primire a sediului central din Hanzepoort, Oldenzaal. Antoon Johannes a fost succedat de fii săi Gerhard and Bennie. În aceşti ani Bennie s-a focusat din ce în ce mai mult pe ramura de transport. Pe la mijlocul anilor 1970, compania Heisterkamp a devenit internaţională, deschizând câteva locaţii în alte ţări din Europa. Heisterkamp a pătruns pe piaţa românească în 2015 când şi-a deschis primul sediu la Cluj-Napoca unde a dezvoltat cu succes departamentul de trucking, devenind astfel una dintre cele mai importante companii de profil din ţară. Ca urmare a acestei dezvoltării, în 2018 a fost deschis şi cel de-al doilea sediu subsidiar, la Iaşi.

Extinderea flotei - Bennie la rândul său a predat ştafeta fiului său, Gerben, actualul manager general. În acest moment, Heisterkamp are o flotă de aproximativ 750 de camioane şi mai mult de 4000 de remorci. Heisterkamp transportă pentru diverşi clienţi de top, dar activitatea merge mai departe de atât. De exemplu, companiile de transport se pot întoarce la Heisterkamp pentru a închiria sau a lua in leasing camioane şi remorci sau să cumpere echipament folosit. Compania are propriul departament de service, care include o vopsitorie, un atelier şi o spălătorie auto.

Inovaţie - „Suntem foarte mândri de istoria noastră, dar acum ne focusăm în mod special pe viitor. Pe acelaşi principiu au mers atât tatăl cât şi bunicul meu, care au căutat mereu să inoveze. Maniera noastră de a face afaceri este de a fi mereu cu pas înaintea pieţei şi să anticipăm schimbările chiar înainte ca acestea să aibă loc. Într-adevăr să mergem înainte! Poziţia noastră actuală este rezultatul viziunii şi îndrăznelii noastre”, spune Gerben Heisterkamp.

High-Tech - Heisterkamp este o companie non-stop, care lucrează 24/7 pentru clienţii săi. „În transport, totul este despre viteză, flexibilitate şi eficienţă. Chiar dacă avem in jur de 1.450 de angajaţi răspândiţi în 7 locaţii din Europa, liniile noastre de comunicare eficiente, ne dau ocazia să ne mişcăm foarte rapid. Angajaţii noştri nu sunt doar şoferi. De exemplu, avem un departament IT cu aproape 20 de angajaţi. În zilele noastre, un camion este un computer în mişcare; elemente precum GPS-urile şi sistemele track & trace au devenit din ce în ce mai importante. Suntem fruntaşi când vine vorba de aceste elemente high-tech. Aceleaşi lucruri se aplică şi pe temele de sustenabilitate şi responsabilitate socială a întreprinderii”, spune Gerben Heisterkamp.

Flexibilitate - În mod special, Gerben a sesizat o creştere notabilă a cererii de flexibilitate: „Transportatorii optează în număr mare să angajeze sau să ia în leasing camioane şi remorci, în loc să aibă propria flotă. Noi răspundem optim la această cerere. Gama noastră de produse şi servicii este în acelaşi timp foarte profundă şi foarte largă; avem de asemenea soluţii pentru încărcături speciale. Un alt lucru distinctiv este serviciul nostru de service, care ne permite să fim pe teren foarte rapid, atunci când un vehicul este blocat”.

Cea mai bine administrată companie - „În anii următori, nu ne vom focusa doar pe creşterea viitoare, dar de asemenea şi pe dezvoltare. Am fost deja numiţi «cea mai bine administrată companie», lucru care a fost o mare recunoaştere. Depinde de noi să facem faţă provocărilor ce ne vor aştepta în anii următori”, concluzionează Gerben Heisterkamp.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu