24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Investiţii la Zoo Galaţi: instalaţie termică nouă pentru adăposturile maimuţelor
Investiţii la Zoo Galaţi: instalaţie termică nouă pentru adăposturile maimuţelor

Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate, în şedinţa de joi, 27 iulie 2023, indicatorii tehnico-economici rezultaţi din Studiul de Fezabilitate (SF) privind realizarea obiectivului: "Adăposturi primate Zoo - Reabilitare instalaţie termică ale Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii «Răsvan Angheluţă» Galaţi".

Valoarea totală estimată este de 463.628,75 lei inclusiv TVA, potrivit Anexei care este parte integrantă a hotărârii de Consiliu Judeţean adoptată.

În documentaţia aferentă hotărârii se arată că "prin Studiul de Fezabilitate se recomandă ca variantă tehnică optimă utilizarea energiei termice obţinută cu ajutorul pompelor aer-apă monobloc, cu toate echipamentele incluse într-o carcasă amplasată în exterior şi în interior. Pompele de căldură aer-apă folosesc ca sursă de căldură aerul, iar purtător de căldură este apa. Pompa de căldură aer-apă, monobloc, reversibilă, cu funcţie de încălzire şi răcire, foloseşte aerul exterior pentru a încălzi sau răci agentul termic (apa), care va fi distribuit către instalaţia de încălzire/răcire, precum şi către instalaţia de preparare apă caldă menajeră. Pompele aer-apă sunt mult mai mici şi mai eficiente din punct de vedere energetic cu avantajul că pot fi conectate cu uşurinţă la sistemele de încălzire existente în imobil doar racordate la instalaţia electrică şi hidraulică".

! Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi, în plus se va amenaja interiorul şi exteriorul adăposturilor, urmând ca lucrările să fie agreate de un expert şi abia apoi vor putea fi aduse şi maimuţe.

Aşadar, dacă primii paşi spre încălzirea adăpostului pentru primate (maimuţe) au fost făcuţi, se aprinde şi speranţa gălăţenilor ca după realizarea investiţiei să fie aduse şi "beneficiarele" instalaţiei termice de aproape 100.000 euro.


Articole înrudite