19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La Galaţi, se deschide Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”, ediţia II
La Galaţi, se deschide Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”, ediţia II

Sâmbătă, 01 octombrie 2022, ora 17.00, la Galaţi, se va deschide Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”, ediţia a doua. Până pe 27 noiembrie 2022, în cadrul Muzeului de Artă Vizuală, vor putea fi admirate creaţii artistice unice ale celor mai importanţi pictori, graficieni şi sculptori din România.
„Avem mare nevoie de cultură, iar copiii noştri au nevoie să descopere această fascinantă lume a artei şi a frumosului. De aceea, ne-am implicat total pentru a organiza la Galaţi această Bienală Naţională de Artă, care poartă, în semn de omagiu şi recunoştinţă, numele pictorului gălăţean Camil Ressu. Consiliul Judeţean a alocat fondurile necesare pentru desfăşurarea acestui eveniment extraordinar aici, la Galaţi, unde există primul muzeu de artă contemporană înfiinţat în România, şi pentru premierea celor mai bune opere de artă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Anul acesta, la Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu” s-au înscris peste 200 de pictori, graficieni şi sculptori din România. *sursa foto: arhivă

Citeşte şi Artişti din toată ţara se întrec la Galaţi, la prima ediţie a Bienalei Naţionale „Camil Ressu“


Articole înrudite