23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mega Festival în Galaţi, organizat de vecini
Mega Festival în Galaţi, organizat de vecini

În urma unui apel naţional de proiecte, desfăşurat de ONG-ul ÎntreVecini, comunitatea Portului din Galaţi a obţinut premiul cel mare, respectiv o finanţare în valoare de 15.000 de euro pentru organizarea a 10 activităţi comunitare şi montarea de panouri fotovoltaice pe bloc, ca parte din programul Acceleratorul de Comunitate ÎntreVecini.
Prima activitate oficială organizată este denumită “Ziua Copilului - Întrevecini” şi marchează debutul procesului de dezvoltare de comunitate, la care toţi vecinii sunt invitaţi să participe. Evenimentul este inspirat de Ziua Europeană a Vecinilor – sărbătorită de peste 24 de ani în ultima zi de vineri a lunii mai, la iniţiativa unui francez de origine română.
Comunitatea Portului este una din cele 24 de comunităţi desemnate recent câştigătoare a unui grant ÎntreVecini. 10 dintre ele au câştigat o finanţare în valoare de 15.000 euro (în Braşov, Reşiţa, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Târgu-Mureş, Zalău, Sibiu, Timişoara şi Râmnicu-Vâlcea) iar 15 comunităţi vor fi susţinute cu 1.500 de euro (în Iaşi, Sibiu, Hunedoara, Mureş, Braşov, Ploieşti, Teleorman, Timiş, Vrancea şi Cluj-Napoca).
În fiecare dintre aceste oraşe, dar şi în Târgu-Jiu şi Bucureşti (comunităţi înfiinţate anterior) vor fi organizate activităţi dedicate evenimentului “Ziua Europeană a Vecinilor”, finanţate de ONG-ul ÎntreVecini.
Încă de la înfiinţare, proiectul “ÎntreVecini” are ca principal partener BRD Groupe Société Générale, care s-a implicat pentru a face posibilă existenţa primelor comunităţi din Bucureşti dar şi pentru extinderea proiectului şi în alte oraşe din ţară.
“Cu toţii ne dorim să avem vecini buni, oameni care să ne ajute atunci când le batem la uşă. Uneori, înainte de avea, trebuie să fii un vecin bun, şi noi asta ne străduim să fim. România are nevoie de comunităţi unite, de oameni care se susţin şi se înţeleg, care au scopuri comune. Ziua Europeană a Vecinului ne aminteşte încă o dată aceste lucruri. BRD este mândră să facă parte, împreună cu extraordinara echipă ÎntreVecini, din acest proiect care îşi propune să dezvolte spiritul comunitar la bloc”, a spus Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Société Générale.
Ziua Copilului va avea loc duminică, 2 iunie, între 10 şi 12, pe Faleza Palatul Navigaţiei.
"Invităm la eveniment toţi vecinii de cartier, din zona Port, dar şi vecinii de oraş. Vrem să le demonstrăm că împreună putem schimba mentalităţi, vrem să demonstam ca o asociaţie de proprietari alcătuită din vecini deveniţi prieteni, poate organiza nu doar şedinţe pe casa scării, ci şi un eveniment în care vecinii să descopere că au pasiuni comune şi că pot petrece timp de calitate”, spune Gabriel Bumbar, membru al Comunităţii Portului.
Comunitatea a pregătit: Ateliere de jocuri; Concursuri de desenat cu creta; Animatori şi mascote; Muzică şi dans; Tombolă de jucării.
ÎntreVecini este un ONG care regenerează spiritul comunitar la bloc şi transformă grupurile de vecini din România în comunităţi sustenabile prin susţinerea dezvoltării de proiecte în cartier. Proiectul ÎntreVecini este susţinut de către BRD Groupe Société Générale în calitate de partener principal şi de POWERToMe, MSL The Practice, Benga, DIUD, Colţan şi Asociaţii.
Despre apelul de proiecte, Monitorul de Galaţi a anunţat în articolul "Galaţi: Un ONG oferă sprijin de 15.000 euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice la bloc".


Articole înrudite