24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Mulţumesc, Mama”: Eveniment caritabil la Galaţi
„Mulţumesc, Mama”: Eveniment caritabil la Galaţi

Asociaţia „Mă bucur de viaţă”, ONG care asigură, în limita finanţării, terapii copiilor cu paralizie cerebrală infantilă, organizează sâmbătă, 15 iunie 2024, de la ora 11.00, la Cinema City din Shopping City Galaţi, conferinţa motivaţională „Mulţumesc, Mama”. Preşedinta asociaţiei, Mihaela Lupu, ea însăşi mămica unui băieţel diagnosticat, la naştere, cu paralizie cerebrală infantilă, explică de ce a dorit să organizeze această conferinţă la Galaţi, a doua ediţie, după cea organizată pe 8 martie, la Bucureşti.
„Este un eveniment pe care l-am gândit şi l-am dedicat femeii în ansamblu, este vorba despre o conferinţă motivaţională în care urcă pe scenă diverse personalităţi, oameni de business, persoane publice, cu exeperienţă de viaţă în situaţii trăite. Sunt oameni (şi bărbaţi, nu doar femei) care vin să ne povestească experienţe personale din perspectiva copilului care au fost şi cum au fost ei influenţaţi de mamele lor, dar şi din perspectiva părinţilor care sunt astăzi. Şi vreau să va spun că sunt oameni care au depăşit momente dificile din viaţă, care s-au mobilizat, oameni care au fost motivaţi să meargă mai departe, în viaţă, chiar datorită copiilor… Sunt mămici care au învins un diagnostic de cancer, mămici care, din scaunul rulant, îşi cresc copiii, sunt persoane care au reuşit să răzbată, chiar şi cu ajutorul societăţii civile. De ce menţionez societatea civilă, pentru că noi premiem şi ONG-urile care susţin mamele în situaţii de criză. Este foarte important ca societatea civilă să susţină mama şi capacitatea şi forţa ei de a se mobiliza, în folosul copilului ei şi al societăţii. Ar fi bine să ne amintim mereu că oamenii de mâine sunt cei pe care îi educăm azi”, a declarat Mihaela Lupu, preşedinta Asociaţiei „Mă bucur de viaţă”.
Preţul unui bilet pentru acces la eveniment este de 80 de lei, toate fondurile astfel colectate urmând să fie utilizate pentru asigurarea terapiilor copiilor cu paralizie cerebrală infantilă. Deşi evenimentul este unul caritabil, urmărind şi colectarea de finanţare pentru terapiile copiilor bolnăviori, organziatorul a decis ca accesul mămicilor de copii speciali să fie gratuit.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite