Nemulţumiri ale sindicaliştilor gălăţeni

Marți, 01 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Modificarea unor prevederi ale Legii Dialogului Social, adoptată pe vremea guvernării Boc, este solicitată în continuare de către unii lideri de sindicat gălăţeni, cum ar fi preşedintele Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă, precum şi presedintele Sindicatului Liber al Siderurgiştilor din Combinat, Ilinca Diaconu. Principala doleanţă vizează schimbarea modului de acordare a reprezentativităţii la nivel de unitate, sector de activitate şi la nivel naţional, doleanţă expusă în zadar în ultimii ani. 

„Sindicatele au solicitat fără succes modificarea Legii Dialogului Social astfel încât la nivel de unitate să nu mai poată negocia Contractul Colectiv de Muncă un singur sindicat, care poate face jocul patronului sau conducerii acelei unităţi. Modificarea legii ar putea conduce la deblocarea negocierii contractelor colective de muncă la nivel de sector de activitate, cum este şi metalurgia, sau la nivel naţional, unde liderii marilor confederaţii sindicale nu pot negocia contractul colectiv de munca la nivel naţional”, ne-a declarat Ilinca Diaconu. 

Legea Dialogului Social a fost aprobată şi considerată un succes de liderii de sindicat care aveau ca membri mai mult de jumătate din numărul de salariaţi la nivel de unitate, precum şi de foarte mulţi dintre reprezentanţii patronatelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu