02 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noi staţii pentru maşinile electrice în Galaţi
Noi staţii pentru maşinile electrice în Galaţi

Primăria municipiului Galaţi continuă acţiunile pentru un oraş prietenos cu mediul şi încurajează utilizarea maşinilor nepoluante. Astfel, au fost puse în funcţiune încă 8 staţii de încărcare pentru maşinile electrice.
„Este important să susţinem un transport ecologic, să punem la dispoziţia oamenilor astfel de mijloace pentru încărcarea maşinilor electrice, să răspundem cât mai bine provocărilor legate de protecţia mediului. Avem acum 46 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în diferite zone din oraş, iar acestora li se vor adauga şi altele în cadrul proiectelor cu finanţare prin PNRR”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Dintre cele opt noi staţii, cinci au fost amplasate pe străzile Traian Vuia (zona bl. Z şi L5) şi Henri Coandă (zona bl. J5, J6 şi CLDC), în cadrul proiectului cu fonduri europene ce a vizat modernizarea acestor artere. Celelalte trei noi staţii se află în zona Parc Rizer, Cimitir Sf. Lazăr şi Parc C. Coposu. Acestea din urmă fac parte dintr-un proiect derulat cu fonduri AFM ce a vizat un lot de 15 de staţii, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 3,8 milioane de lei.
În total, în momentul de faţă la Galaţi sunt active 46 de astfel de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Articole înrudite