Olimpiada naţională a viitorilor "economişti" are loc la Galaţi

Marți, 25 Aprilie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Olimpiada naţională la disciplinele din aria curriculară "Tehnologii", în domeniile: "Economic, Administrativ, Comerţ" - "Turism şi Alimentaţie", se desfăşoară în Galaţi în perioada 24 - 28 aprilie, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale. Organizatorii locali sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, sprijiniţi de Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi.
Deschiderea festivă a manifestărilor a avut loc luni, la Teatrul Muzical "N. Leonard", cu participarea a 149 de concurenţi din clasele a XI-a şi a XII-a, alături de profesorii coordonatori precum şi reprezentanţii instituţiilor partenere în organizare.
În competiţia naţională s-au calificat şi patru elevi din judeţul Galaţi, trei liceeni care învaţă la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Galaţi (Ana-Maria Baluş - clasa a XI-a, Daniel Florin Dobre şi Virginia Elena Aftene - clasa a XII-a) şi elevul de clasa a XI-a Abel Aron Midoi, de la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci.
Programul activităţilor pregătite pentru concurenţilor la Olimpiada Naţională desfăşurată la Galaţi se întinde până vineri, în organizarea şi găzduirea participanţilor fiind implicate şi cele trei licee de profil din Galaţi: Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galaţi (unde se vor servi mesele tuturor celor prezenţi), Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Galaţi (pentru elevii care vor susţine probele la domeniul ”Economic, administrativ, comerţ”) şi Colegiul Tehnic de Alimentaţie Publică şi Turism ”Dumitru Moţoc” Galaţi (pentru elevii care concurează pentru probele din domeniul ”Turism şi alimentaţie”).
Competiţia Naţională, la care participă concurenţii calificaţi după olimpiadele judeţene, constă în susţinerea probelor scrise (marţi) şi practice (joi) de cei 68 de liceenii din domeniul ”Economic, administrativ, comerţ” şi cei 81 de liceeni din domeniul ”Turism şi alimentaţie”. După fiecare zi de concurs, comisia naţională de organizare şi evaluare va rezolva contestaţiile iar joi se vor afişa rezultatele şi vor fi anunţaţi câştigătorii.
Pentru a petrece o săptămână frumoasă în Galaţi, toţi participanţii prezenţi la Olimpiada Naţională, elevi şi însoţitori, împreună cu reprezentanţi ai organizatorilor, sunt invitaţi la activităţi educative şi culturale de timp liber precum vizitarea ”Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii creştine”, vizitarea Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi şi întâlnirea cu profesori şi studenţi de la Facultatea de  Economie şi Administrarea Afacerilor, excursie la ”Baza de agrement Zătun”, unde vor avea posibilitatea să participe la activităţi sportive, dar şi la o plimbare în Grădina Publică a municipiului Galaţi.
Festivitatea de premiere a câştigătorilor Olimpiadei naţionale la disciplinele din aria curriculară "Tehnologii" va avea loc joi seară, de la ora 18.00 şi va fi organizată la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. După servirea cinei festive la Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna”, manifestarea se declară închisă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu