20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 100 de elevi din Galaţi, Brăila şi Tulcea au participat la Concursul Tehnic Mihai Honorius Teodorescu 2023
Peste 100 de elevi din Galaţi, Brăila şi Tulcea au participat la Concursul Tehnic Mihai Honorius Teodorescu 2023

Concursul Tehnic Mihai Honorius Teodorescu - CMHT 2023, aflat la a IX-a ediţie, a prezentat, şi anul acesta, un deosebit interes pentru elevii care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic, clasele a XI-a şi a XII-a. Concursul s-a desfăşurat la Facultatea de Inginerie de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Competiţia este dedicată regretatului profesor Mihai Honorius Teodorescu, care a fost şi rămâne o personalitate academică impresionantă.

Distinsul profesor a fost mentorul a numeroase generaţii de studenţi şi profesori şi a contribuit esenţial la realizarea fundamentului pe care s-a dezvoltat învăţământul tehnic superior gălăţean şi pe care s-au format specialişti recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional. Mihai Honorius Teodorescu s-a născut la Buzău, la 17 august 1941, studiile superioare absolvindu-le în anul 1964, la Institutul Politehnic Braşov, Facultatea de Inginerie, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. În calitate de şef de catedră, prorector şi rector, a iniţiat o serie de colaborări internaţionale, Facultatea de Inginerie din Galaţi fiind prima beneficiară a programului Tempus în România.

Elevii şi-au testat cunoştinţele rezolvând un test grilă cu 20 de întrebări din tematica de studiu, fiecare întrebare având câte patru variante de răspuns, cu o singură variantă corectă. La tradiţionalul concurs regional s-au înscris 102 elevi care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic. Participanţii sunt elevi de liceu din judeţele Galaţi (72 elevi), Brăila şi Tulcea (30 elevi). Pe durata concursului au fost prezente 10 cadre didactice din învăţământul preuniversitar, 10 cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie şi 6 studenţi de la aceeaşi facultate.

Au fost acordate cinci premii I, patru premii II, două premii III şi două menţiuni pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Câştigătorii premiilor şi menţiunilor vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere la Facultatea de Inginerie. Premiul Special CMHT, pentru cel mai bun rezultat al unui elev din clasa a XII-a, a fost acordat lui Platon Mihai Alexandru, de la Liceul Tehnologic "Henri Coandă" Tulcea. Acesta a fost acordat de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi şi DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi. De altfel, Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi a acordat premii în bani şi diplome de participare. A fost prezentată şi oferta educaţională a Facultăţii de Inginerie.

Concursul CMHT este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. "Doresc să aduc mulţumiri doamnei inspector general şcolar Gina Brânzan, inspectorilor şcolari participanţi, profesorilor şi colegilor mei care s-au implicat în buna desfăşurare a acestui concurs", a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, preşedintele concursului. Acţiunea a avut rolul de a susţine şi promova preocupările Academiei de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR) privind atragerea tinerilor către domeniul tehnic, informează Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Lista premianţilor:

Premiul special
1. Platon Mihai Alexandru, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Henri Coandă" Tulcea, acordat de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi şi DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.

Premiul I
1. Ştefu Marian George, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea, acordat de Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) - filiala Galaţi.
2. Niţu Cornel Ionuţ, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Paul Dimo" Galaţi, acordat de Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) - filiala Galaţi.
3. Miron Valentin Adrian, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.
4. Toader Adrian Ionuţ, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.
5. Matara Sorin Nicolae, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.

Premiul II
1. Paraschiv Alexandru Teodor, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.
2. Sârbu Cosmin Daniel, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.
3. Brudiu Ştefan Ionel, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.
4. Popa Alexandru, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic "Paul Dimo" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.

Premiul III
1. Ciocan Marius Cătălin, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.
2. Cîrcotă Stelian George, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, acordat DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi.

Menţiune
1. Chiriac Adrian, clasa a XII-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, acordat de AEROSTAR SA Bacău.
2. Sandu Mădălin Valentin, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea, acordat de AEROSTAR SA Bacău.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite