Poliţia Română şi Lidl dau „Verde la educaţie pentru circulaţie”

 
Vineri, 29 Septembrie 2017 00:05
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru al cincilea an consecutiv, Poliţia Română şi Lidl demarează cea mai amplă campanie de educaţie rutieră la nivel naţional - „Verde la educaţie pentru circulaţie”. Lecţia de circulaţie rutieră va avea loc simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga ţară pe 30 septembrie, de la ora 11:00, când sunt aşteptaţi să participe toţi copiii cu vârste între 4 şi 10 ani.
Devenit tradiţie deja, parteneriatul dintre Poliţia Română şi Lidl are ca scop educarea copiilor în privinţa importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.
Campania „Verde la educaţie pentru circulaţie” se derulează pe 30 septembrie pentru al cincilea an consecutiv, simultan, în parcările magazinelor Lidl din ţară şi îşi propune să contribuie la educaţia rutieră a copiilor. Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi copiii. Pe parcursul ediţiilor anterioare, peste 50.000 de copii au luat parte la lecţiile interactive susţinute de poliţişti şi şi-au însuşit informaţii esenţiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.
„Verde la educaţie pentru circulaţie este unul dintre primele proiecte de responsabilitate socială demarate de Lidl în România. Alături de partenerii noştri de la Poliţia Română, am văzut cum acest proiect creşte cu fiecare ediţie şi ne dăm seama că, pe termen lung, poate avea un impact pozitiv major în societate. Vom continua să ne implicăm activ în transmiterea informaţiilor esenţiale către cei mici şi părinţi, pentru a îi ajuta să devină pietoni responsabili. Aşadar, îi aşteptăm în număr cât mai mare pe toţi cei care doresc să participe la lecţia de educaţie rutieră, în parcările magazinelor Lidl din ţară, pe 30 septembrie”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare şi CSR Lidl România.

Desfăşurarea orelor de educaţie rutieră

Pe 30 septembrie, de la ora 11.00, poliţiştii vor fi prezenţi în parcările a 206 magazine Lidl din ţară pentru a le explica participanţilor semnele şi regulile de circulaţie şi să le ofere sfaturi pentru siguranţa pietonală. Astfel, fiecare copil care se alătură iniţiativei va avea şansa să înveţe direct de la poliţişti care este comportamentul unui pieton exemplar în trafic.
„Pentru Poliţia Română siguranţa rutieră reprezintă o prioritate, iar creşterea nivelului de siguranţă a celor mici constituie o preocupare constantă pentru noi. Suntem convinşi că bazele unui comportament rutier preventiv se pun la vârste fragede, iar prezenţa noastră în mijlocul celor mici pentru a le arăta cum să circule corect îi ajută să-şi formeze deprinderi care o să le fie de folos pe tot parcursul vieţii”, a spus comisar-şef de poliţie Grigore George, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.
Lecţia debutează printr-o sesiune teoretică, în care cei mici vor afla informaţii despre semnele de circulaţie, dar şi care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze. Urmează apoi o sesiune interactivă, cu exerciţii practice, în care copiii trebuie să pună în aplicare informaţiile primite – recunoaşterea corectă a semnelor şi jocuri de traversare.
În plus, cei mici vor primi mai multe premii pentru participarea activă la lecţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu