19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Cazul tinerei de numai 14 ani care a ajuns la Spitalul de Copii cu o alcoolemie de 1,15 la mie a intrat şi în atenţia asistenţilor sociali. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a trimis o echipă să ia primul contact cu fata şi cu mama ei.

„Pacienta a fost transferată în cursul zilei de astăzi la Spitalul de Psihiatrie pentru tratament de specialitate”, a precizat dr. Victoriţa Ştefănescu, directorul Spitalului de Copii, unitate unde tânăra a stat internată două zile.

Fata face parte dintr-o familie dezorganizată, fiind, se pare, părăsită de tatăl ei încă din 2003. A rămas în grija mamei, care a făcut tot ce se putea, dar se pare că a pierdut pe undeva controlul asupra tinerei.

„Se face acum o anchetă asupra familiei. Se va discuta şi cu mama şi cu fiica şi vom vedea în ce măsură fiica mai poate rămâne în grija mamei. Chiar dacă acest lucru va fi posibil, adolescenta va intra într-un amplu program de consiliere psihologică”, a precizat Nicoleta Ioviţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Reamintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă, un urma unui apel la 112, care reclama o tânără în pericol de a fi agresată, un echipaj al Ambulanţei a transportat la Spitalul de Copii o adolecentă de 14 ani confuză, aproape de comă alcoolică, şi cu hainele murdare de pământ. S-a stabilit că tânăra nu fusese victima niciunei infracţiuni, ci pur şi simplu băuse cu o amică două sticle de vodcă.


Articole înrudite