15 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Razie cu elicopterul M.A.I. la Galaţi (VIDEO)
Razie cu elicopterul M.A.I. la Galaţi (VIDEO)

Joi, 29 septembrie, în intervalul orar 09.00 - 13.00, pe raza de competenţă a inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi, Vrancea şi Vaslui, s-a desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, cu participarea efectivelor de poliţie rutieră şi de ordine publică, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
Pentru monitorizarea traficului, acţiunea a beneficiat şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne. VEZI VIDEO, mai jos! ↓
În cursul activităţilor, poliţiştii gălăţeni au aplicat 483 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.
Dintre acestea, 109 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru neacordare prioritate vehicule, 90 pentru abateri pietoni, 54 pentru abateri biciclişti, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 213 sancţiuni pentru alte abateri la regimul rutier.
Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 36 de permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool, 6 pentru depăşirea limitei de viteză, 9 pentru depăşire neregulamentară, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru neacrodare prioritate vehicule şi 4 permise pentru alte abateri la regimul rutier.
Totodată, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracţiuni la regimul rutier.

Exemple:

- depistarea în jurul orei 09.30, a unui bărbat de 44 ani din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, care a condus o autoutilitară pe DJ 251, în localitatea Matca, sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
- depistarea în trafic, în jurul orei 10.30, a unui autoturism condus, pe DJ 251, de un bărbat de 26 ani, din municipiul Tecuci, despre care poliţiştii cunoşteau că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi care a refuzat să oprească la semnal. A fost urmărit mai mulţi kilometri cu autospeciala de poliţie, iar după ce a abandonat autoturismul la o staţie peco şi a fugit pe câmp, urmărirea a continuat pe jos aproximativ un kilometru, fiind somat să se oprească. După ce au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, s-a tras asupra sa şi a fost rănit la nivelul membrelor inferioare. La testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la cannabis. De asemenea, s-a stabilit faptul că plăcuţele de înmatriculare de la autoturism erau false. A fost condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi i-au fost recoltate, totodată, şi probe biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi conducerea unui vehicul neînmatriculat. Subiectul pe larg, AICI!
- depistarea, în jurul orei 11.55, a unui tânăr de 20 ani, din sat Traian, judeţul Ialomiţa, care a condus un autoturism pe DJ 251, în comuna Costache Negri, având direcţia de deplasare dinspre comuna Griviţa spre municipiul Galaţi, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat la control un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autorităţile germane, însă documentul nu corespundea elementelor de siguranţă şi autenticitate. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis şi pentru uz de fals.


Articole înrudite