Săracii bogaţi din Traian Nord

Luni, 06 Iulie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuitorii din cartierul Traian Nord - denumit şi „cartierul de lux al Galaţiului”, datorită vilelor construite acolo, în care locuiesc persoane publice precum primarul Marius Stan, parlamentari, directori de instituţii publice etc - au probleme serioase în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă. 

„Nu există presiune la apă, fapt care aduce multe alte probleme. Cei care au centrale termice au de suferit, pentru că dacă nu există o anumită presiune a apei, centralele se opresc. Trebuie să facem alte investiţii, în pompe de mare putere, pentru a ne asigura presiunea la apă. Nu este în regulă şi Apă Canal ar trebui să ia în consideraţie acest lucru şi să facă nişte investiţii acolo”, a spus pensionarul Toader Cristea, la recenta şedinţă a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, de la Prefectura Galaţi. „Problema din cartierul Traian Nord este o problemă cunoscută şi veche. Tubulatura de transport al apei potabile este depăşită faţă de numărul existent al conumatorilor de acolo. Din acest motiv există acele probleme cu presiunea apei. Ceea ce însă vă sfătuiesc eu este să nu folosiţi pompe de mare presiune direct pe conducta de apă potabilă, pentru că există riscuri foarte mari. Odată cu crearea de vacuum, apa trasă din conductă ar putea angrena cu ea multe mizerii care ar putea exista la îmbinarea inperfectă a două conducte. De aceea, dacă vreţi să folosiţi o pompă, ar trebui să vă construiţi un bazin de depozitare a apei şi abia de acolo să folosiţi pompa pentru a creşte presiunea”, i-a recomandat directorul Prefecturii, Vasile Pârlog, pensionarului Cristea Toader, . 

„Cunoaştem problema, în cartierul Traian este o anumită particularitate, pentru că sistemul de alimentare cu apă nu a fost proiectat corespunzător numărului de consumatori de acolo. Noi am vorbit cu Primăria, pentu a demara o investiţie de creştere a reţelei de apă. Până atunci însă, vom încerca să mărim presiunea pe conducte”, a spus directorul SC Apă Canal, Gelu Stan. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu