„Se încearcă excluderea CJ din Clusterul IT&C!”

Marți, 01 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul judeţean Ion Ştefan ne-a pus ieri la dispoziţie o serie de documente din care, susţine dumnealui, reiese faptul că se încearcă excluderea Consiliului Judeţului din Clusterul IT&C Dunărea de Jos, o structură menită să ajute firmele şi instituţile locale să acceseze fonduri nerambursabile. Ion Ştefan ne-a declarat că, din câte a aflat, în această dimineaţă urmează să aibă loc o şedinţă care să parafeze înfiinţarea şi modul de funcţionare a Clusterului, la care sunt invitaţi doar 30 de membri. Această cifră merită nişte explicaţii şi comentarii. În primul rând, trebuie amintit un lucru: Consiliul Judeţului şi Consiliul Local sunt co-acţionari cu drepturi egale în societatea Cons Management Parc de Soft SRL, iniţiatorul înfiinţării clusterului. În luna mai a acestui an, CL a aprobat o horărâre prin care CL accepta să fie membru fondator la înfiinţarea Clusterul IT&C Dunărea de Jos, alături de alte 30 de entităţi (printre care: firme, CJ, Instituţia Prefectului, cele două universităţi gălăţene, asociaţii etc.). În total, în anexa hotărârii figurau 31 de poziţii, primele trei fiind ocupate, cum era şi normal, de SC Cons Management Parc de Soft, Primăria Galaţi şi CJ (ultimele două, reamintim, având câte 50% din acţiunile Cons Management Parc de Soft). La rândul său, pe data de 26 iunie, CJ a luat în discuţie aprobarea protocolului de colaborare pentru înfinţarea clusterului, numai că s-a acceptat un amendament prin care în cluster mai erau primiţi o serie de membri, ajungându-se la o listă de 66 de participanţi la înfiinţarea acestei structuri. Ceva s-a întâmplat apoi, nu se ştie încă ce anume... cert este că, după cum susţine liberalul Ion Ştefan, acum se încearcă încheierea unui protocol cu doar 30 de membri în cluster, adică din lista iniţială de 31 dispare CJ.

„Cum este posibil să nu ţii cont de hotărârile acţionarilor tăi şi să hotărăşti o altă structură, din care este exclus Consiliul Judeţului, care are în atribuţii dezvoltarea strategică la nivelul judeţului Galaţi? Este un abuz din partea Cons Management!”, spune consilierul judeţean Ion Ştefan.

 

„CJ poate oricând să devină membru al clusterului”

 

Aceasta e concluzia unei discuţii telefonice avute cu administratorul SC Cons Management Parc de Soft SRL, Cătălin Petrică Aramă, care spune că nici nu poate fi vorba de o dorinţă a cuiva de a exclude CJ din cluster. Acesta ne-a explicat că, într-adevăr, actualul protocol nu este semnat şi de CJ, dar motivul ţine de procedură şi vina îi aparţine tot CJ. Aramă susţine că cei 30 de membri semnatari au fost de acord cu o anumită formă a protocolului, dar CJ, care a acceptat mai târziu (prin hotărârea din iunie) să facă parte din cluster, a aprobat nu doar adăugarea de noi membri (cu care nu are nimeni nicio problemă, spune Aramă), ci şi schimbarea entităţii de management a clusterului, adică să nu ocupe Cons Management Parc de Soft de această poziţie. 

„Nu poate un singur membru să schimbe singur ceva ce au aprobat ceilalţi 30 de membri. Acesta este motivul pentru care marţi, la prima noastră întâlnire, voi supune atenţiei membrilor - cei 30 - modificarea propusă de CJ, pe care o vor vota. Dacă acceptă această modificare, nu e nicio problemă, deşi... nu e normal ca cel care a iniţiat clusterul să fie exclus de la conducerea clusterului.... şi de către cine?!... de unul dintre cei doi acţionari ai săi... Oricum, e de reţinut faptul că marţi dimineaţă, înainte de întâlnirea membrilor clusterului, avem o întâlnire la CJ, să vedem cum putem rezolva problema. CJ poate oricând să devină membru al clusterului, la fel ca firmele pe care le-a mai propus, numai să accepte cei 30 schimbarea entităţii de mangement sau CJ să renunţe la acel amendament făcut fără rost, după părerea mea. Eu sunt interesat să găsim o soluţie, pentru că Galaţiul are nevoie de acest cluster şi ca el să meargă foarte bine”, ne-a declarat Cătălin Petrică Aramă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu