25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

În timp ce liderul confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, dădea ieri declaraţii în care vorbea despre purtarea unor noi discuţii cu reprezentanţii guvernului Ponta pe marginea doleanţelor sindicale care nu au fost rezolvate până la ora actuală, reprezentanţii Federaţiei Sindicale Solidaritatea CN Metal, federaţie afiliată la Cartel Alfa, au protestat ieri timp de 2 ore în faţa sediului Guvernului. Dintre protestari au făcut parte şi sindicalişti din Combinat, membri ai Sindicatului Liber al Siderurgiştilor condus de Ilinca Diaconu. Reamintim că sindicaliştii doresc că cei aflaţi acum la putere să îşi respecte promisiunile făcute atunci când erau în opoziţie, când le-au promis organizaţiilor sindicale că dacă vor veni la guvernare vor îndeplini imediat doleanţele sindicaliştilor, lucru care nu s-a realizat până acum. Principala doleanţă a sindicaliştilor o reprezintă modificarea Legii Dialogului Social, adoptată pe vremea guvernului Boc şi care a stârnit la vremea respectivă nemulţumirea sindicatelor, creşterea salariului minim pe economie (un lucru greu de realizat atâta timp cât nu este susţinut de economia reală), modificarea Codului Muncii.

„Aceasta este una dintre acţiunile de protest la care noi participăm la Bucureşti şi prin care dorim ca cei aflaţi la putere să îşi respecte promisiunile făcute atunci când erau în opoziţie şi să modifice legile adoptate de guvernul Boc, pe care noi le-am considerat nedrepte la acea vreme”, ne-a declarat liderul Sindicatului Liber al Siderurgiştilor, Ilinca Diaconu.

Cartel Alfa a elaborat recent un program de acţiuni care nu a fost însă popularizat până acum prin intermediul mass-media şi nu a fost făcut cunoscut nici de către cei mai mulţi dintre liderii filialelor locale ale confederaţiei, din motive greu de înţeles.


Articole înrudite