×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Situaţia admiterii la liceu

 
Vineri, 26 Iulie 2013 03:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Admiterea la învăţământul liceal s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile metodologiei şi, pentru anul şcolar 2013-2014, în judeţul Galaţi au fost prevăzute 190 de clase la învăţământ de zi, 12 la seral şi 9 la cel cu frecvenţă redusă, conform raportului prezentat Prefecturii la începutul aceste săptămâni de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Până în momentul de faţă, au fost derulate, sub coordonarea Comisiei Judeţene de Admitere în Învăţământul Liceal de Stat, următoarele etape ale admiterii: desfăşurarea probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaţionale; desfăşurarea probelor de cunoştinţe la o limbă modernă; realizarea bazelor de date computerizate în Centrele Zonale de Admitere; realizarea şi verificarea în unităţile şcolare gimnaziale a opţiunilor absolvenţilor clasei aVIII-a; realizarea admiterii în învăţământul special (4 clase); realizarea admiterii în învăţământul vocaţional; realizarea admiterii pentru elevii care candidează pe locurile special pentru etnia rromă, unde au fost repartizaţi 69 candidaţi în şedinţa publică din data de 9 iulie 2013. Locurile speciale pentru rromi au fost în număr de 380, câte 2 locuri pentru fiecare clasă.
În data de 16 iulie s-a defăşurat prima etapă de admitere, încheiată prin repartizarea computerizată a elevilor ce au susţinut examenul de evaluare naţională şi au completat opţiuni pe fişa de admitere în clasa a IX-a la învăţământ liceal. La nivelul ISJ Galaţi s-a realizat un Centru special pentru înscrierea candidaţilor din alte judeţe.
În prima etapă a admiterii au participat 4.014 de candidaţi din judeţul Galaţi şi 95 de elevi din alte judeţe, fiind admişi în prima etapă 4.084 de elevi, 25 rămânând nerepartizaţi din lipsă de opţiuni. Aceştia vor participa la etapa a II-a de admitere, în perioada 17 – 22 iulie 2013. La finalul primei etape de admitere au rămas 1.136 locuri libere. Aceste locuri vor putea fi ocupate în etapa a III-a de admitere care, conform calendarului de admitere, se va derula în perioada 1-10 septembrie 2013.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu