SP Ecosal Galaţi: Curăţenia de primăvară se desfăşoară până pe 21 aprilie Recomandat

Miercuri, 06 Aprilie 2022 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CURĂŢENIA DE PRIMĂVARĂ este o activitate programată în fiecare an, în lunile martie - aprilie, la nivelul întregului oraş. Scopul acestei acţiuni de salubrizare a căilor rutiere şi pietonale este, ca printr-un efort concertat al comunităţii locale, să păstrăm oraşul curat.
În acest an, „Curăţenia de primăvară” se desfăşoară în perioada 14 martie - 21 aprilie.
Acţiunile se vor derula zilnic, de luni până vineri, până la data de 21 aprilie, iar echipele SP Ecosal vor acţiona în cartierele oraşului zilnic conform programului aprobat. Programul de curăţenie de primăvara poate fi influenţat de starea vremii - activităţile urmând a fi suspendate în caz de condiţii meteo nefavorabile - precum şi pot surveni unele modificări în funcţie de situaţia întâlnită în teren.
Pe toată durata acţiunii, în zonele în care se va acţiona cu automăturători stradale, e de preferat interzicerea parcarii autovehiculelor pe carosabil.
Proprietarii de autovehicule parcate în zona/ perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenţia utilajelor de salubrizare.
Facem apel la locatari şi la reprezentanţii Asociaţiilor de locatari/ proprietari de pe raza municipiului Galati să ne sprijine în acest demers, astfel că, acolo unde locatarii au plantat flori sau puieţi, rugăm ca acestea să fie vizibil protejate şi, dacă este posibil, un reprezentant să colaboreze cu echipele noastre.
Cetăţenii care, din proprie iniţiativă şi prin mijloace proprii, au salubrizat spaţiile verzi aferente scărilor de bloc, îi informăm pe această cale că pot face un apel telefonic la dispecerat 0236.312.282, de luni până vineri, în intervalul orar 06.00 - 20.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 06.00 - 14.00, sau la adresele de mail: dispecerat@ecosalgl.ro pentru a solicita încărcarea şi transportul acestora.
Pentru cetăţenii care locuiesc la case! Cetăţenii vor scoate deşeurile vegetale în faţa imobilelor, în grămezi, fără a fi legate cu sârmă.
Nu se colectează în cadrul acţiunii „Curăţenia de Primăvară” materiale rezultate din construcţii şi nici un alt fel de deşeuri în afară de deşeurile vegetale.
Reamintim că este interzisă abandonarea, arderea/ incinierarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public cât şi pe terenuri proprietate privată. Arderea frunzelor şi a altor resturi vegetale este contravenţie şi se pedepseşte prin lege cu o amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu