25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalele gălățene se digitalizează! Rezultatele medicale vor putea fi accesate online de către pacienți
Spitalele gălățene se digitalizează! Rezultatele medicale vor putea fi accesate online de către pacienți

Consilierii județeni gălățeni, întruniți miercuri, 23 august 2023, în ședință ordinară, au aprobat investiții de peste 20 de milioane de lei (peste 4 milioane de euro) pentru digitalizarea spitalelor din subordinea Consiliului Județean (CJ) Galați.

Vorbim despre Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul "Anton Cincu" Tecuci.

Proiectele vizează achiziționarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicații, licențe de funcționare, dezvoltarea de aplicații informatice și instruirea personalului medical.

"Toate aceste sisteme IT vor crește accesul populației la asistență medicală, inclusiv cu ajutorul telemedicinei. Mai mult, și rezultatele medicale vor putea fi accesate online de către pacienți. De asemenea, se va putea realiza trasabilitatea pacientului internat în spital, pentru a fi evitate erorile de identificare, diagnosticare și tratare", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Proiectele vor fi depuse spre finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență - PNRR, informează instituția.


Articole înrudite