Tânăra care şi-a escrocat iubitul belgian nu va face închisoare

Joi, 17 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi a condamnat-o ieri la trei ani de închisoare cu suspendare pe o  tânără din Galaţi, trimisă în boxa acuzaţilor după ce s-a jucat cu sentimentele unui belgian şi l-a lăsat fără bani. În plus, instanţa a obligat-o şi să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru Primăria Galaţi (înfiinţare şi întreţinere spaţii verzi). 

Cristina Alina Vrabie a plecat în 2013 în localitatea Antwerp, Belgia, pentru a practica prostituţia, unde a cunoscut un bărbat în vârstă de 50 de ani. Belgianului i-a căzut cu tronc gălăţeanca şi a continuat să o viziteze la stabilimentul unde practica prostituţia, iar femeia, observând că bărbatul învârte sume mari de bani, s-a gândit să profite de pe urma lui. Cristina Alina Vrabie i-a ţinut isonul belgianului, când acesta i-a propus să se căsătorească cu ea şi să se mute în Galaţi, iar în schimb bărbatul a început să îi ofere diverse sume de bani, pe care i-a folosit pentru rezolvarea unor probleme personale, dar şi pentru achiziţia unor bunuri. Gluma s-a îngroşat, când belgianul a acceptat să vină la Galaţi, unde tânăra i-a arătat un teren viran, unde ar fi urmat să îşi construiască o casă şi o spălătorie auto, pe care urmau să o cumpere şi să o administreze.

 

Cotiza ca un adolescent naiv

 

În luna mai 2014, Cristina Alina Vrabie l-a convins pe iubitul ei să îşi vândă apartamentul pe care îl deţinea în localitatea Aarschot din Belgia, iar din tranzacţie au rezultat 210.000 de euro. După un plan bine pus la punct, gălăţeanca a început să îi ceară sume mari de bani, pentru a achiziţiona un apartament şi a deschide o afacere. Tânăra a primit mai întâi 150.000 de euro, iar apoi încă 27.000 de euro, ultima sumă de bani fiind folosită pentru a-şi cumpăra un autoturism marca BMW. De menţionat este că anterior belgianul îi mai transferase alţi 15.000 de euro, pentru ca gălăţeanca să îşi cumpere un ceas Rolex, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat. Belgianul s-a prins finalmente că este folosit doar ca o sursă de bani şi nimic mai mult, motiv pentru care a făcut plângere penală împotriva iubitei. Pusă în faţa evidenţei, Cristina Alina Vrabie a recunoscut ce făcuse şi s-a împăcat cu iubitul său belgian, dar acest lucru s-a întâmplat prea târziu, astfel că tânăra a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani. Judecătorii au dispus confiscarea autoturismului marca BMW şi a sumelor de 650 de lei şi 1.030 de euro, care fuseseră depuse la CEC pe numele tinerei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu