22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tânărul pictor gălăţean Cosmin George Caraman a câştigat marele trofeu "Gheorghe Petraşcu"
Tânărul pictor gălăţean Cosmin George Caraman a câştigat marele trofeu "Gheorghe Petraşcu"

Ediţia a II-a a Concursului Internaţional care poartă numele primului academican român provenit din rândul artiştilor vizuali „Gheorghe Petraşcu” şi-a desemnat laureaţii.
Juriul prezidat de pictorul Gheorghe Dican - vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, a avut o misiune dificilă.
Analizând lucrările celor 66 de participanţi din Republica Moldova, Belgia şi România s-a stabilit următoarea ierarhie:
Trofeul creat special de artistul ceramist George Dragomir îi va reveni tânărului pictor gălăţean Cosmin George Caraman (foto ), în vârstă de 22 de ani, în prezent masterand al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din oraşul pe de Dunăre.

Cosmin George Caraman - KRATOS

Premiul I la categoria de vârstă până la 18 ani va merge în Republica Moldova, fiind obţinut de Otilia Prisecaru, eleva de 15 ani a Liceului Privat „Da Vinci” şi cursantă a şcolii de pictură Anatol Ghimpu.
Premiul al II-lea revine la prima categorie de vârstă tinerilor Filip Chiriac de 16 ani, din Republica Moldova şi lui Vlad Minculescu, 17 ani, din Constanţa, iar la categoria +19 ani, laureat este Ionuţ Cristian, de 36 de ani, din localitatea Băişoara, judeţul Cluj.
Premiul al III-lea a fost acordat doar la categoria mare de vârstă şi va fi împărţit între Ana Claudia Riza, 22 de ani, din Galaţi şi Gabriel Alexandru Smărăndache, 21 de ani, din satul Soreni, jud. Dolj.
Creaţiile pot fi admirate accesând link-ul: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-gheorghe-petrascu-rezultate/.
Festivitatea de premiere şi Expoziţia Laureaţilor ediţiei a II-a a Concursului Internaţional de Artă Plastică „Gheorghe Petraşcu” vor avea loc marţi, 28 noiembrie 2023, la ora 12.00, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, anunţă organizatorii.


Articole înrudite