27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Vânătorul de Eclipse” îşi lansează cartea la Galaţi
„Vânătorul de Eclipse” îşi lansează cartea la Galaţi

Vineri, 8 iulie 2022, ora 12.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc lansarea cărţii „12 UMBRE” de Cătălin Beldea (foto deschidere ↑). Evenimentul se va desfăşura în prezenţa autorului cărţii. Accesul publicului la eveniment va fi liber, în intervalul 11.30 – 12.00.
"„12 Umbre” (foto galerie foto ↓) este o carte despre explorare, călătorii spre capătul lumii, dar şi despre frumoasa ştiinţă a astronomiei. Autorul pleacă în aventurile sale cosmice încă din copilărie, de când se juca „de-a v-aţi ascunselea” în faţa blocului şi ajunge pe şase continente, fugărind eclipsele totale de Soare. Vom călători cu gândul alături de Cătălin Beldea prin tundra siberiană, prin labirintul uman al Shanghaiului, vom zbura cu balonul în stratosfera de deasupra Australiei, pentru ca apoi să aterizăm în deşertul din Atacama sau pe un atol de corali din Pacificul de Sud. Zburăm deasupra norilor şi deasupra Africii, dar şi dincolo de Cercul Polar de Nord, în căutarea umbrei Lunii. Vedem cum Soarele răsare de două ori în aceeaşi zi din cele două Americi şi admirăm un album fotografic cu adevărat excepţional de la cele 12 expediţii spre câte un punct fictiv. Care e cea mai frumoasă eclipsă şi cea mai interesantă dintre cele 12 expediţii? Răspunsul autorului va fi întotdeauna acelaşi: Următoarea!", se arată într-un comunicat al Complexului Muzeal Galaţi.
Cătălin Beldea (44 de ani) este editorul de astronomie al cunoscutei reviste de popularizare a ştiinţei – Ştiinţă şi Tehnică. Este cunoscut drept „Vânătorul de Eclipse” şi are un palmares impresionant de expediţii spre eclipse, fiind recordmanul României la acest capitol. A călătorit pe şase continente şi a zburat lângă Antarctica – al şaptelea continent, pentru a vedea 13 eclipse totale de Soare. În acelaşi timp, Cătălin Beldea este astronom amator, antreprenor, prezentator de festivaluri de ştiinţă şi astrofotograf.


Articole înrudite