22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AJFP Galaţi: ANAF a rambursat TVA în cuantum de 2,78 miliarde lei, în luna iunie
AJFP Galaţi: ANAF a rambursat TVA în cuantum de 2,78 miliarde lei, în luna iunie

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi informează că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a rambursat în luna iunie 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decât în iunie 2021, dar şi peste media lunară din anul 2022 (de 1,82 miliarde lei).
Cumulat, în primele şase luni ale anului curent, s-a restituit TVA către mediul economic de 12,46 miliarde lei (echivalentul a cca. 2,5 miliarde de euro), valoare superioară celei din perioada similară a anului 2021.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are în vedere soluţionarea deconturilor în ordine cronologică, iar rambursarea TVA va continua în ritm accelerat, astfel încât să se asigure respectarea termenului legal de 45 de zile pentru efectuarea analizelor de risc şi a rambursărilor efective.
Pentru situaţiile în care vor fi posibile compensări totale sau parţiale cu alte obligaţii fiscale declarate, dar neachitate, deconturile de TVA cu opţiune de rambursare vor fi soluţionate imediat după emiterea deciziei de restituire, precizează AJFP Galaţi.


Articole înrudite