19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viraje, sirene şi droguri! Un brăilean a pus pe jar poliţia din Galaţi
Viraje, sirene şi droguri! Un brăilean a pus pe jar poliţia din Galaţi

În cursul nopţii de 02/03 aprilie 2024, în jurul orei 03:15, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi a observat un autoturism care s-ar fi deplasat cu viteză pe strada Lebedei, iar la intersecţia cu strada Gheorghe Asachi, din municipiul Galaţi, conducătorul auto aflat la volan, observând la rândul său poliţiştii, ar fi efectuat un viraj brusc la dreapta pe aceasta şi a mărit viteza de rulare.
Poliţiştii au pornit în urmărirea acestui autoturism cu semnalele acustice şi luminoase pornite de la autospeciala de poliţie, iar în zona intersecţiei dintre strada Frunzei cu strada Prelungirea Brăilei autovehiculul a fost oprit, constatându-se că la volan se afla un bărbat, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Brăila.
Bărbatul a fost testat atât cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatul fiind negativ, însă în urma testării cu aparatul din dotarea Biroului Rutier Galaţi, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă în organism a substanţelor psihoactive.
Menţionăm că rezultatul testării cu aparatul din dotarea poliţiei nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, astfel că bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Galaţi, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a consumului unor substanţe interzise, unde în faţa personalului medical a refuzat prelevarea.
Totodată, din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat pentru alte abateri la regimul rutier.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unei vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.


Articole înrudite