16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viscolul face probleme pe căile ferate. Cum se circulă la Galaţi
Viscolul face probleme pe căile ferate. Cum se circulă la Galaţi

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că la această oră circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi şi Galaţi, din cauza vântului puternic, viscolului şi temperaturilor scăzute.
"Pe raza SRCF Galaţi, pe distanţa Mărăşeşti – Tecuci (fir I şi II) în contextul condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic şi viscol), circulaţia AM (automotoarelor) este permisă doar cu antemergător (locomotivă Diesel sau electrică).
Pe distanţa Brăila – Făurei (vânt puternic şi viscol), trenurile circulă cu restricţie de viteză de 70 km/h.
În staţia Mărăşeşti, în cursul nopţii, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, circulaţia feroviară a fost îngreunată şi mai multe trenuri de călători au înregistrat întârzieri. A fost afectată circulaţia a 8 trenuri de călători (R 7574, RE 11064, IR 1664, IR 1665, RE 11065, R 7575, R 7576, IRN 402).
Pe raza SRCF Iaşi, din cauza ninsorii şi a viscolului, pe distanţa Leşu Ilvei – Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei – Coşna se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h.
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a fost afectată circulaţia a 10 trenuri de călători, care au întârziat la expedierea din staţiile CF Iaşi şi Bacău: R 5423, R 6414, R 11437, R 6447, R 1062, IRN 1668 , R 11413, R 5481, IC 559, IR 1859.
De asemenea, menţionăm faptul că la solicitarea CFR Călători, 11 trenuri au fost anulate pe raza SRCF Iaşi.
În prezent, pe raza SRCF Iaşi, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iaşi, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat şi aşteaptă locomotivă de ajutor.
Personalul feroviar este activat şi intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât să fie asigurată continuitatea traficului feroviar.
CFR SA, prin comandamentele locale, urmăreşte permanent evoluţia fenomenelor meteo şi menţine legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulaţie impuse pe reţeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate şi legături inclusiv pe raza judeţelor afectate fenomene meteo nefavorabile.
Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situaţia în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinaţie, însă toate măsuri de circulaţie adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menţine condiţiile optime şi de siguranţă pe reţeaua feroviară", transmite CFR SA.


Articole înrudite