Zătun: Baltă mai mare şi confort sporit în baza de agrement

Miercuri, 07 Octombrie 2015 00:00
Publicat în Comunitate

După cum am mai relatat, Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPJADPP) Galaţi din cadrul Consiliului Judeţului pune în practică două proiecte finanţate prin Programul Operaţional pentru Pescuit, Axa prioritară 4, Dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti. La primul proiect, “Restabilirea potenţialului bălţii Zătun pentru speciile piscicole de interes comercial, municipiul Galaţi, judeţul Galaţi”, lucrările sunt la final, ne-a declarat directorul SPJADPP Galaţi, Vali Viorel Sandu. În cadrul acestui proiect au fost prevăzute lucrări de curăţare a bălţii de vegetaţia moartă şi de stufăriş, decolmatarea unor porţiuni din baltă unde nivelul de adâncime a apei era mai mic decât restul bălţii, astfel încât adâncimea să fie la acelaşi nivel pe toată suprafaţa bălţii, mărirea suprafeţei bălţii, precum şi consolidarea şi reabilitarea digului din jurul bălţii. Urmează să se facă şi o populare cu specii diferite de peşti. 

Prin cel de-al doilea proiect, “Amenajare bază de agrement cu specific pescăresc la balta Zătun, municipiul Galaţi, judeţul Galaţi”, se va amenaja zona de lângă balta Zătun la un nivel foarte ridicat, unde toţi gălăţenii să poată merge să pescuiască şi să se relaxeze în condiţii foarte bune. „Consider că zona de agrement şi picnic va fi una dintre cele mai moderne şi mai căutate şi va îndeplini toate condiţiile pentru relaxare în timpul liber”, a mai adăugat Vali Viorel Sandu, care a adăugat că speră să finalizeze şi aceste lucrări la începutul lunii noiembrie. Proiectul a vizat amenajarea zonelor de popas şi camping cu mai multe căsuţe utilate şi o căsuţă de informare, inclusiv grupuri sanitare. Terenul din faţa căsuţelor va fi amenajat pentru relaxare şi odihnă în aer liber, cu şezlonguri, mese şi scaune, umbrele din lemn acoperite cu stuf şi pubele ecologice. Sunt construite şi adăposturi pentru pescari amenajate în stil tradiţional, foişoare de observaţie şi pontoane pe malul bălţii. Întreaga bază de agrement va fi împrejmuită şi, după cum a declarat preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, vor fi amplasate şi camere de supraveghere. 

După finalizarea lucrărilor la cele două proiecte, plenul CJ va trebui să voteze un nou regulament şi noi tarife pentru accesul în baza de agrement şi pentru pescuit.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu