Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii marcată la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi Recomandat

Luni, 04 Aprilie 2022 14:10
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi organizează săptămâna aceasta (04-08 aprilie) o serie de evenimente pentru a marca Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.
"În anul 1967, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a hotărât ca ziua de naştere a scriitorului danez Hans Christian Andersen (2 aprilie 1805 – 4  august 1875) să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, cu scopul de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor către lectură.
În timpul vieţii,  Andersen a fost celebrat de regalitate pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europă, prin basmele sale care au fost traduse în peste o sută de limbi şi continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume.
Se ştie că plăcerea pentru lectură este insuflat ori descoperită încă din copilărie. Astfel, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi, prin secţia de carte dedicată copiilor, pune accent pe educarea pentru viaţă a copiilor şi stimularea imaginaţiei şi creativităţii acestora.
Dacă ne dorim să-i facem pe copii să citească, este necesar să aflăm ce este lectura pentru ei, iar dacă nu este ceea ce ne-am aşteptat să fie, să-i ajutăm să descopere frumuseţea şi plăcerea lecturii. Copilul de astăzi este tânărul de mâine, aşa că, dacă vrem să avem tineri implicaţi activ în viaţa comunităţii, plini de imaginaţie şi creativitate, care reuşesc să comunice cu uşurinţă şi să poată oferi societăţii aportul lor, trebuie să îi încurajăm să se dezvolte. Una dintre cele mai accesibile metode o constituie lectura.
Începând de luni, 4 aprilie, la sediul central al Bibliotecii se vor desfăşura, în parteneriat cu mai multe instituţii de învăţământ din Galaţi, dintre care amintim Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei”, Şcoala Gimnazială „Sf. Împăraţi”, Şcoala Gimnazială nr. 7, Grădiniţa „Elena Doamna”, Şcoala Gimnazială nr. 24, After School „Story Land” şi Şcoala Gimnazială nr. 16, o serie de activităţi educative cu cei mici, pentru cei mici", anunţă reprezentanţii Bibliotecii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu