15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Ziua Porţilor Deschise” la sediile Camerei Notarilor Publici Galaţi
„Ziua Porţilor Deschise” la sediile Camerei Notarilor Publici Galaţi

Sâmbătă 29 Octombrie, între orele 9.00-13.00, la sediile Camerei Notarilor Publici(CNP) din Galaţi, Brăila şi Focşani au fost organizată, ca în fiecare an “Ziua Porţilor Deschise”.

În cadrul acestui eveniment, notarii publici, aflaţi la sediile CNP Galaţi, au oferit consultaţii notariale gratuite persoanelor interesate.

Evenimentul a fost organizat la nivel naţional sub patronajul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România(UNNPR) fiind dedicat aniversării “Zilei europene a justiţiei civile”, sărbătorită în fiecare an pe data de 25 Octombrie.

Actul de naştere al “Zilei europene a justiţiei civile” a fost semnat  în anul 2003 din iniţiativa comună a Comisiei europene şi a Consiliului Europei, forumurile europene urmărind ca prin acţiunile întreprinse ulterior să familiarizeze cetăţenii europeni cu justiţia civilă, astfel încât aceştia să înţeleagă  mai bine actul de justiţie  şi să priveasă cu încredere sistemul judiciar.

Notariatul român a fost primul din Uniunea Europeană care şi-a deschis cu generozitte porţile pentru întâlniri şi consiliere pro bono acordate publicului doritor de informaţii juridice, paternitatea acestui tip de eveniment revenind UNNPR.

În anul 2016, apreciind utilitatea şi succesul acestei acţiuni, în direcţia educării şi informării cetăţenilor, cu privire la serviciile notariale, Consiliul notariatelor din Uniunea Europeană(CNUE) a preluat iniţiativa UNNPR şi a integrat-o în programul acţiunilor organizate cu prilejul “Zilei europene a justiţiei civile”.

În anul 2020, urmând exemplul CNUE şi Uniunea Internaţională a Notariatului(UINL) a organizat  “Ziua Porţilor Deschise”, pe data de 2 octombrie, cu ocazia “Zilei Internaţionale a Notariatului”.


Articole înrudite