19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ANGAJAŢI-MĂ! Premieră la Dramatic, cu doi premianţi (FOTO)
ANGAJAŢI-MĂ! Premieră la Dramatic, cu doi premianţi (FOTO)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a prezentat pe 16 februarie 2024, în premieră, spectacolul „ANGAJAŢI-MĂ!”, pregătit în perioada decembrie 2023 - februarie 2024. Aceasta este o abordare modernă, o combinaţie de teatru şi, ceea ce se numeşte în limbaj contemporan, „art performance”, spectacol care sudează o serie de tablouri, creaţie colectivă cu inserţii din „Oleanna” de David Mamet, „Hamlet” de W.Shakespeare şi „Pescăruşul” de A.P.Cehov, susţinută de actorii Ama Beschieru şi Robert Ioan.
„ANGAJAŢI-MĂ!” reprezintă şi un angajament pentru cei mai noi actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în faţa publicului gălăţean şi, în acelaşi timp, botezul focului cu această „comedie amară, auto-ironică, care explorează condiţia proaspeţilor absolvenţi de actorie din România”.
Ama şi cu Robert demonstrează, pe lângă calităţile clasice ale unui bun actor, şi talente muzicale sau folosirea creativă a luminilor de scenă. Ei au fost ajutaţi în demersul artistic de Dan Divrician (scenografie), Vlad Furtună (mişcare scenică) şi consiliaţi chiar de binecunoscuta regizoare Leta Popescu.
Ama Beschieru este din Botoşani şi a absolvit Facultatea de Teatru şi Film, specializarea Artele Spectacolului, Universitatea „Babeş-Bolyai”. Colegul ei, Robert Ioan este constănţean şi absolvent tot la Facultatea de actorie clujană. Cei doi sunt laureaţi ai Marelui Premiu „ŞTEFAN IORDACHE” - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP 2023, pentru momentul „ANGAJAŢI-MĂ!”.
Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii tv „Garantat 100%”, a scris despre conceptul Amei şi a lui Robert: „Atenţie! Urmează un spectacol care vă poate afecta emoţional. De fapt, ăsta e motivul pentru care aţi venit la teatru. Aici, provocarea emoţiei se face în condiţii de siguranţă. Vă aflaţi pe mâini foarte bune. Ama Beschieru şi Robert Ioan vă vor călăuzi într-o poveste pe parcursul căreia s-ar putea să râdeţi, dar şi să lăcrimaţi un pic. E normal. Vă veţi întâlni cu lumina şi cu frumuseţea din oameni, dar şi cu umbra sub care se ascunde abisul. Într-un fel pe care nu l-aţi mai văzut până acum, doi actori foarte tineri vă deschid porţile sufletelor lor. Păşiţi cu băgare de seamă. Urmează o călătorie pe care n-o veţi uita”. FOTO, mai jos!


Articole înrudite