23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Caravana Shakespeare vine la Galaţi
Caravana Shakespeare vine la Galaţi

Pe 14 aprilie, Caravana Shakespeare soseşte la Galaţi şi aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute.
Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi aşadar duminică, 14 aprilie, ora 18:00, pe strada Navelor colţ cu strada Domnească, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă, iar participanţii au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internaţional Shakespeare – Ediţia a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.
Anul acesta, Festivalul Internaţional Shakespeare, Craiova sărbătoreşte 30 de ani de la prima ediţie şi a pornit în caravană prin 30 de oraşe din România, între care şi Galaţi.
„Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute este un spectacol de teatru creat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi prezentat în premieră de 3 actori care colindă ţara într-o camionetă, pentru a-l aduce pe Shakespeare din mijlocul comunităţii teatrale din Craiova în mijlocul comunităţilor din fiecare oraş prin care vor trece şi pentru a împărtăşi o frântură din spiritul tânăr, fresh şi nonconformist al Festivalului Internaţional Shakespeare din Craiova, unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii.
Spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” îi are în distribuţie pe Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor şi Alexandru Gabriel Boboruţă. Traducerea şi adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparţine Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.

Două weekend-uri în doi, la Festivalul Internaţional Shakespeare

Participanţii la spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” prezentat de Caravana Shakespeare, pe 14 aprilie, ora 18:00, pe str. Navelor colţ cu str. Domnească, în Galaţi, se vor putea înscrie în concursul care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi (cazare, transport, bilete la spectacole), la Festivalul Internaţional Shakespeare, de la Craiova.
! Condiţii necesare:
1. Să participe la spectacolul prezentat de Caravana Shakespeare – intrarea este liberă
2. Să-şi facă un selfie cu Caravana Shakespeare
3. Să posteze selfie-ul pe Instagram, însoţit de #ShakespeareLaCraiova şi @shakespearefestival
Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi prin platorma https://app-sorteos.com şi anunţaţi în data de 02.05.2024 pe pagina de Instagram a Festivalului Internaţional Shakespeare.
Aflat anul acesta la al 30-lea an de existenţă, Festivalul Internaţional Shakespeare va însuma peste 300 de spectacole şi evenimente şi va reuni unele dintre cele mai mari nume de regizori de teatru de talie mondială, ai momentului. Un prilej unic, aşadar, anul acesta, pentru a vedea „Furtuna / The Tempest”, regia Robert Wilson producţie a Teatrului Naţional „Ivan Vazov” din Bulgaria, „Hamlet, regia Declan Donnellan”, producţie a Teatrului Naţional Craiova, „Proiectul Furtuna / Tempest project”, regia Peter Brook şi Marie-Hélene Estienne, de la Théâtre des Bouffes du Nord din Paris, Franţa, „Hamlet, dansul melancolicului / Hamlet, the dance of the melancholic”, un spectacol de flamenco din Sevilla, Spania, în regia lui Jesús Herrera, sau „Tragedia lui Hamlet, Prinţul Danemarcei / Hamlet, Prince of Denmark”, regia Robert Lepage, produs de Ex Machina, Quebec, Canada.
Fondat în 1994, Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova a adus de-a lungul timpului în România spectacole puse în scenă de cei mai mari regizori ai teatrului mondial, precum Peter Brook, Eugenio Barba, Yukio Ninagawa, Robert Wilson, Lev Dodin, Declan Donnellan, Silviu Purcărete, Andrei Şerban, Eimuntas Nekrošius, Michael Pennington, Edward Hall, Richard Schechner, Elizabeth Le Compte, Thomas Ostermeier, Yuriy Butusov, Krzysztof Warlikowski, Oskaras Korsunovas sau Robert Lepage, transmit organizatorii.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite